Yayıncı kuruluş - TFF zirvesi! Ödemeler...

17.06.2020 - 08:35 | Son Güncellenme: 17.06.2020 - 08:41

Kulüplerin en önemli gelir kalemi olarak gösterilen yayıncı kuruluş gelirleri kaldığı yerden devam edecek. Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluşun üst düzey yöneticileri bir araya geldi. Kulüpler ne zaman ödeme almaya başlayacak? Tüm detaylar...

Yayıncı kuruluş - TFF zirvesi! Ödemeler...

DETAY HABER - AJANSSPOR

Koronavirüs salgını sebebiyle verilen zorunlu arada yayıncı kuruluş kulüplere herhangi bir ödeme yapmayacağını duyurmuştu. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un kulüplere yapacağı ödemeler konusunda yeni bir görüşme yapıldı mı? Kulüpler yayıncı kuruluştan ödeme alacak mı? Detaylar haberimizde...

Ödeme krizi sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş arasındaki ödeme krizi sona erdi.

TFF ile beIN Sports yöneticileri görüştü

Skorer'in haberine göre; beIN Sports’un Katar’da bulunan üst yöneticileri önceki gün İstanbul’a gelerek TFF Başkanı Nihat Özdemir ile bir toplantı yaptı.

Kulüplere ödeme yapılacak

Görüşmede iki taraf arasındaki tüm sorunların giderildiği bildirildi. beIN Sport’un yarından itibaren kulüplere biriken alacaklarını vermeye başlayacağı kaydedildi.

Kulüpler ödeme yapılmamasına tepki göstermişti

Uzun süredir devam eden problemin ortadan kalkmasıyla kulüplerin derin bir nefes alması bekleniyor. Hatırlanacağı gibi ödeme yapılmayacağının açıklanmasının ardından yayıncı kuruluşa kulüplerden tepki gelmişti. Yayıncı kuruluş ise Kulüpler Birliği'ne ödeme planlaması hakkında cevap vererek bu konuyla ilgili muhataplarının sadece Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu açıklamıştı. 

Galip gelen takıma 2.7 milyon lira prim

Maçların başlamasıyla birlikte kulüpler en çok yayın gelirinden kazanacaklar. Yayıncı kuruluş her maçta yaklaşık 2.7 milyon lira prim dağıtıyor. Bu paranın tamamını galip gelen takım alıyor. Beraberlik durumunda ise her iki takıma da 1.4 milyon lira ödeme yapılıyor.

Sezon sonuna kadar kulüpler ne kadar gelir elde etmiş olacak?

Kulüplerin sadece yayın gelirlerinden 1.5 ay sonunda alması beklenen para ise 600 milyon lira. Tüm bunların yanı sıra kulüplerin saha içi reklamlarını da artırmayı başardığı gözleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler