Yayıncı kuruluş, Bundesliga'yı bırakıyor

30.04.2020 - 16:47 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 16:47

Yayıncı kuruluş, Bundesliga'yı bırakıyor

Bundesliga yayın hakları sözleşmesine göre 40+5 maçlık bir paketin sahibi olan Eurosport, diğer yayıncılar Sky, ARD, ZDF, Sport 1 ve RTL’nin maçlar oynanmasa da kalan son taksitlerini ödemeyi kabul etmelerine karşın kendi kalan taksidini ödememekte direniyordu.

HÜSEYİN ÖZKÖK - AJANSSPOR

Frankfurter Allgemeinen Zeitung’un haberine göre Amerikan Discovery Holding’e bağlı spor yayıncısı, sözleşmedeki 'mücbir sebep' (olağanüstü durumlarda beklenmeyen olaylar) maddesini işleterek sözleşmeyi feshetme yoluna gitmeyi planlıyor.

80 milyon Euro'luk kayıp demek

Bu da Bundesliga adına kalan taksit ve gelecek sezonun 80 milyon Euro'luk ödemesinin ortadan kalkması anlamına gelecek. Bu sezon 40 milyon Euro karşılığında Bundesliga’nın Eurosport’a ait kısmın alt lisans hakkını satın alan Dazn’nın ise DFL ile doğrudan ilişkisi olmadığı için kalan ve gelecek sezonun maçlarını yayınlaması mümkün olmayacak. Mahkemeye taşınacak bu ihtilaf sonrası DFL’nin hakları Eurosport şartlarında DAZN’a satması da ihtimal dahilinde.

Olimpiyat ertenince zarar arttı

İkisi yaz ikisi kış Olimpiyat Oyunları olmak üzere toplam 4 olimpiyat yayın hakkını 1 milyar 300 milyon Euro bedelle satın alan Discovery, Tokyo 2020’nin ertelenmesi nedeniyle ciddi anlamda zarara uğrayarak 500 milyon Euro tutarında kredi almak zorunda kalmış ve yaptığı tüm ödemeleri kısmaya başlamıştı.

Bundesliga yayın hakları konusunda ortaya çıkan bu durumu da dev holdingin şu an izlediği politikanın bir sonucu olarak değerlendirmek mümkün.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler