Yayıncı kuruluş bilmecesi sürüyor! İmzalı kağıt sürprizi...

29.08.2020 - 12:16 | Son Güncellenme: 29.08.2020 - 12:21

Süper Lig kulüpleri ile yayıncı kuruluş arasındaki gerginlikte yeni perde. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerden habersiz yayıncı kuruluşla bir anlaşma mı yaptı? Pazarlıkların başlamama nedeni ne? İşte detaylar...

Yayıncı kuruluş bilmecesi sürüyor! İmzalı kağıt sürprizi...

Süper Lig’de yeni sezonun başlamasına iki haftadan az bir süre kala yayıncı kuruluşla anlaşma sağlanmış değil.

Hürriyet gazetesinin haberine göre mart ayından bu yana yeni sezonla ilgili müzakerelerde bir gram ilerleme sağlanmış değil.

Digiturk indirimli fiyattan pazarlık istiyor!

Bunun ana sebeplerinden bir tanesi Digiturk cephesinin 2020-21 sezonuyla ilgili pazarlık masasına, bu sezon yapılan indirimli fiyat üzerinden oturmak istemesi.

Kulüpler ise pazarlıkların 500 milyon dolar üzerinden başlamasını istiyor.

İmzalı kağıt iddiası!

İddiaya göre Digiturk, TFF’den geçen sezon için uygulanan indirimli fiyatın kalan iki sezonda da geçerli olacağına dair imzalı bir kağıt almış.

Yani Digiturk artık ihalenin 500 milyon dolar olmadığını savunuyor.

Bu anlaşmadan haberi olmayan kulüpler ise serzenişte bulundu:

“Biz bu indirimi bir sezona mahsus yapılmasını istedik, üç sezon için değil. O bir sezon da oynandı bitti. Bizim bu taahhütten haberimiz yok. Müzakereler başlayacaksa söylediğiniz gibi bu sezonun indirilmiş fiyatı üzerinden değil ana sözleşmedeki fiyat üzerinden başlar.”

Geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’yla bir araya gelen kulüpler bu konuyu gündeme getirmiş ve kulüpler “Bugüne kadar yeterince taviz verdik, bundan sonra taviz yok” ifadesini kullanmış.

Kulüplerden konsensus önerisi!

Kulüplerin bu konuda bir önerisi de var. Digiturk’ün bu yükü tek başına kaldıramaması durumunda diğer yayıncılarla birlikte bir konsensusla yola devam etmenin en doğru karar olduğu savunuluyor.

Bu arada yayıncı kuruluş yetkililerinin hiçbirinin Türkiye’de olmaması kulüplerin tepkisini çekmiş durumda.

Yayıncı kuruluş kalan iki yıllık sözleşmeyle ilgili olarak tüm bedelin TL üzerinden ödenmesi ve 2+1 yıllık ek sözleşme yapılmasını şart koşması kulüplerin sabrını taşırmış durumda.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yayıncıyla yaşanan sıkıntıları 18 Temmuz'daki yüksek divan kurulunda açık şekilde dile getiren ilk başkandı.

İşte Koç'u o konuşması:

"Yayıncı kuruluşla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Geçen sezon indirim istemişlerdi ve bir sefere mahsus yüzde 15'lik indirim yaptık. Bu sezon hem pandemi indirimi istiyorlar hem de sonraki sezonlarla ilgili indirime gitmeyi istiyorlar. Şartnameye göre yayıncı kuruluş 3,1 milyar lira ödemesi gerekirken, yeni miktarın 1,7 milyara indiği ifade ediliyor. Biz, Kulüpler Birliği olarak bu süreçlerin dışında tutuluyoruz. Tam ne olduğunu bilmiyoruz. Yayıncı kuruluşun önümüzdeki sezon ne yapacağı belli değil."

Senin için hazırladığımız haberler