Yayıncı diretti kulüpler 130 milyon daha indirdi

13.11.2020 - 22:18 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 22:25

Son dakika spor haberleri... Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Bein Sports, TFF ve Kulüpler Birliği arasındaki anlaşmazlık devam ediyor. Bein Sports, kulüplere henüz ödeme yapmazken, TFF Başkanı Nihat Özdemir ise yayıncı kuruluşa ihtarname gönderildiğini açıklamıştı. Peki Bein Sports ne kadar indirim istiyor ve kaç para teklif ediyor, kulüplerin istediği ne kadar? İşte detaylar...

Yayıncı diretti kulüpler 130 milyon daha indirdi

AJANSSPOR - ÖZEL

Katarlı yayıncı kuruluş Bein Sports ile kulüpler ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasındaki kriz hala aşılabilmiş değil. 

Bein Sports, kulüplere yapması gereken ödemeyi yapmadı ve indirim talebinde bulundu. 

Kulüplerin talebi ne, Bein Sports ne kadar indirim istiyor?

Yapılan pazarlıklarda kulüpler, geçen sene ödenen 500 milyon Dolar'ın aynen devam etmesini istedi. Buna karşılık yayıncı kuruluş 250 milyon Dolar'da diretti. Katarlı kuruluş, bunun üzerinde bir ödeme yapmak istemiyor.

Kulüpler ise, son olarak 370 milyon Dolar'a inmeyi de kabul etti.

370 milyon Dolar, güncel kur ile 2 milyar 850 milyon TL ediyor. Tarafların bu civarda bir fiyatlandırmada anlaşması bekleniyor.

3. ihtarname gönderildi

Geçtiğimiz günlerde TFF Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluşa 3. ihtarnamenin gönderildiğini söyledi.

Özdemir, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından yaptığı açıklamada ''TFF ve Bein Sports olarak 14'e yakın toplantı düzenledik. Kulüpler Birliği bize anlaşmada gelebilecekleri rakamı ifade ettiler. Biz de önümüzdeki hafta çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah yakın bir zamanda beIN Sports ile anlaşma imzalayıp beraber yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

2016’da kulüplere 3.15 milyar TL (500 milyon dolar) ödeme taahhüt eden Bein Sports, 2019 yılında ise kuru 5.8 TL’den sabitleyerek sözleşmeyi 410 milyon dolara indirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler