Ali Koç, TFF'nin beIN Sports'tan transfer ettiği genel sekreter için uyardı

04.10.2023 - 22:45 | Son Güncellenme: 04.10.2023 - 22:49

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yayın ihalesine giderken TFF'nin genel sekreterliğe yayın kuruluştan bir kişiyi tranfser etmesinin yanlış olduğunu söyledi. İşte detaylar.

Ali Koç, TFF'nin beIN Sports'tan transfer ettiği genel sekreter için uyardı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, yayın ihalesinin yapılacağı bir sezonda yayıncı kuruluş beIN Sports'tan bir kişinin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreterliği'ne getirilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Ali Koç, Uğur Dündar'a konuk oldu

Sözcü TV'de duayen gazetecilerden Uğur Dündar'a konuk olan Ali Koç, TFF'nin Kadir Kardaş'ın yerine beIN Sports'un bünyesinde bulunduğu gruptan M.Taner Senseven'i yeni genel sekreter olarak atamasını eleştirdi.

Ali Koç: "Yeni genel sekreter kim?"

Ali Koç, "TFF'nin yeni genel sekreteri! Bu adam kim? Genel sekreter, beIN'den geldi. Yayın ihalesi yapmanın arifesindeyiz. Böyle bir yere giderken, orada transfer bence yanlış. TFF Başkanı ile ilgili beni endişelendiren konular var. Bunlara inanmak istemiyorum ama tereddütlerimiz var" dedi.

beIN Media Group Genel Müdür Yardımcısı geldi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin genel sekreterlik görevinden aldığı Kadir Kardaş da 2014 yılında yayıncı kuruluştan gelmişti. Kardaş'ın ayrılmasından sonra aynı koltuğu bir kez daha yayıncı kuruluştan bir profesyonel geldi. beIN Media Group Genel Müdür Yardımcısı M.Taner Senseven,  1 Ekim itibaraylı TFF Genel Sekreteri oldu.

Yayın ihalesiz beIN Sports'a verildi

Süper Lig yayın sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor. TFF, yeni yayın ihalesinin sürecini yıl sonuna doğru başlatacak. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni ihaleyle geliri artırmayı amaçladıklarını açıklamıştı. Geçen sezon başında yapılan ihale, çekilmesine rağmen beINSports'a daha sonra ihalesiz şekilde iki yıllığına verildi. Yayın geliri son iki yılda 100 milyon doların altına indi.

Senin için hazırladığımız haberler