Hırvatistan - Belçika 0-0 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

01.12.2022 - 19:54 | Son Güncellenme: 01.12.2022 - 20:33

2022 Dünya Kupası F Grubu'nda Hırvatistan ile Belçika 0-0 berabere kaldı ve son 16'ya Hırvatistan çıktı. Akıllara kupa için yaşlıyız diyen Kevin De Bryne geldi. İşte maçın golleri ve özeti

Hırvatistan - Belçika 0-0 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Dünya Kupası F Grubu'nda Belçika ile Hırvatistan 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Hırvatistan grup ikincisi oldu, Belçika ise elendi.

Lukaku dünyaları kaçırdı

90 dakika büyük bir çekişmeye sahne olurken özellikle maçın ikinci yarısında oyuna giren Lukaku karşılaşmaya damga vurdu. Lukaku bir pozisyonda direği geçemezken maçın son dakikasında ise boş kaleye golü atamadı. Belçika kaçırdığı gollerle son 16 turuna gidemedi. 

Penaltı kararı iptal edildi

Karşılaşmanın 18.dakikasında Hırvatistan penaltı kazandı. Ancak VAR uyarısı sonrasında pozisyonda ofsayt tespit edilmesiyle penaltı kararı iptal edildi. Penaltı için topun başına Modric gelmiş ve Real Madrid'ten takım arkadaşı kaleci Thibaut Courtois'ya golünü atmak için hazırlanmıştı. 

Fas lider olarak çıktı

Grubun diğer maçında ise Fas son 16 turuna kaldı. Dünya Kupası'na veda etmesi kesinleşen Kanada'yı 2-1 mağlup eden Fas gruptan 7 puanla lider olarak çıktı. 

 Dünya Kupası'nda son 16 turuna kalan takımlar

Brezilya

Fransa

Portekiz

Hollanda

Senegal

İngiltere

ABD

Avustralya

Arjantin

Polonya

Fas

Hırvatistan

Senin için hazırladığımız haberler