Yasin Milli Koşusu’nda Galibiyete Bordomavi Ulaştı

03.04.2023 - 12:29 | Son Güncellenme: 03.04.2023 - 12:31

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, kum pistte 1400 metre mesafede gerçekleşen Yasin Milli Koşusu’nda galibiyete Bordomavi ulaştı. İşte detaylar.

Yasin Milli Koşusu’nda Galibiyete Bordomavi Ulaştı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamada, Yasin Milli Koşusu’nu Bordomavi kazanmayı başardı. İşte detaylar...

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çukurova’nın önemli atçı ve yetiştiricilerinden merhum Yasin Milli adına düzenlenen yarış (KV-7/DHÖW), 2 Nisan Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda koşuldu.

Kum pistte 1400 metre mesafede gerçekleşen koşuya 4+ yaşlı 8 safkan Arap atı katıldı. Mehmet Yıldız’ın sahibi olduğu, Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi Bordomavi (Altaha - Zeugma / Emael) jokeyi Ercan Çankaya ile yarışı kazanmayı başardı. Hikmet Turan tarafından antrene edilen 5 yaşındaki doru at, son galibiyetini Sultansuyu Tarım İşletmesi Koşusu’nda (G2) elde etmişti.

Yıldırımizi 2. oldu

Yarışın ikincisi, iki boy kadar startta oyalanan Yıldırımizi (Sonalp - Yeşilçay / Araslı) olurken, Yenersultan (Kaizbert - Sönmez Sultan / Odinhan) üçüncülükte, Tumbul Çiçeği (Kaizbert - Tumbul Fatoş / Beyefendi) dördüncülükte, Alibeğ (Uçanbey - Perikaya / Turgut Reis) de beşincilikte yer aldı.

Kazanan Bordomavi için müddet 1.35.82 olarak kayıtlara geçerken koşudaki farklar 1 Boy - Boyun - Boyun - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yasin Milli hakkında

Çukurova Bölgesi’nin önemli atçı ve yetiştiricilerinden olan Yasin Milli, 1894 yılında Adana’da doğdu. Uzun yıllar çiftçilikle uğraşan Milli, güreş sporuyla da ilgilendi. Efsane pehlivan Zanapalı Hanifi’nin özel pehlivanlığını yaptı. Çukurova bölgesinde düzenlenen mahalli yarışlarda at koşan Milli, bugün Adana Havaalanı’nın yer aldığı bölgede bulunan eski hipodromda düzenlenen yarışlara katıldı. 1958 yılında Adana Yeşiloba Hipodromu’nun kuruluşu ile ilgili hazırlık ve tespit çalışmalarını yapan komitede yer aldı. 1958 yılında aramızdan ayrılan Yasin Milli’yi anısına düzenlenen koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler