NFL Efsanesi Tom Brady 23 Yıllık Kariyerinin Ardından Emekli Olduğunu Açıkladı

01.02.2023 - 18:49 | Son Güncellenme: 01.02.2023 - 19:33

Dünya spor tarihinin en efsanevi figürleri arasında yer alan NFL yıldızı Tom Brady, 23 yıllık kariyerinin ardından emeklilik kararı aldığını açıkladı.

NFL Efsanesi Tom Brady 23 Yıllık Kariyerinin Ardından Emekli Olduğunu Açıkladı

AJANSSPOR-HABER

NFL'de Tampa Bay Buccaneers forması giyen efsane oyun kurucu Tom Brady, 23 yıllık kariyerinin ardından bugün emekli olduğunu açıkladı. Yıldız sporcu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; ailesine, takım arkadaşlarına, takım çalışanlarına ve hayranlarına teşekkür etti. 

Geçen sezon da açıklamıştı

45 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezonun sonunda da emeklilik kararını duyurdu. Sonrasındaki süreçte futboldan kopmak istemediğine karar kılan Tom Brady kısa bir süre sonra kararından vazgeçerek 2022-2023 sezonu için takımı Tampa Bay Buccaneers'a döndü.

Devam kararı bekleniyordu

Buccaneers ile sözleşmesi sezon sonunda tamamlanacak oyuncunun başka bir takımda en az bir sezon daha kariyerine devam etmesi bekleniyordu. Oyuncunun eski takımı New England Patriots başta olmak üzere; Las Vegas Raiders, San Francisco 49Ers gibi takımların da oyuncuya talip olduğu söyleniyordu.

İlgini Çekebilir
Çölün ortasında hikayelerle dolu bir Super Bowl!
Habere Git

En arkadan zirveye

2000 NFL Draft'ında New England Patriots tarafından 6. tur 199. sıradan seçilen Tom Brady'nin ligde iz bırakacağını o günlerde kimse bilmiyordu. Sonrasındaki 23 yıl içinde Patriots forması ile 6, Buccaneers forması ile de 1 Super Bowl zaferi kazanan Brady, NFL tarihinin tartışmasız en iyi oyuncusu hailne geldi.

Takımları bile geçti

NFL tarihide en çok şampiyonluk kazanan camialar; 6'şar kezle New England Patriots, Pittsburgh Steelers ve 5'er kezle San Francisco 49Ers, Dallas Cowboys'ken Tom Brady'nin bireysel olarak 7 yüzüğü bulunuyor. Efsane oyuncu bu alanda NFL'in zirvesinde.

Kazanılmadık ödül bırakmadı

Tom Brady'nin bireysel anlamda kazanmadığı ödül sayısı ise yok denebilecek kadar az. 5 kez Finallerin en değerli oyuncusu seçilen 45 yaşındaki yıldız; 3 kez sezonun oyuncusu, 2 kez sezonun ofansif oyuncusu, 5 kez pas touchdown'u, 4 kez ise pas yardı lideri oldu. Aynı zamanda Brady, NFL tarihinin en çok pas yardı elde eden oyuncusu konumunda.

İlgini Çekebilir
NFL'de Divisional Round eşleşmeleri belli oldu!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler