Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. Kuruluş Yıldönümü Kutlanıyor

28.10.2022 - 18:29 | Son Güncellenme: 29.10.2022 - 18:02

Türkiye Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor. 23 Ekim 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti 99 yaşında. Yaşasın Cumhuriyet

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. Kuruluş Yıldönümü Kutlanıyor

AJANSSPOR HABER

Türkiye Cumhuriyeti 99 yaşında! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta büyük bir coşku ve mutlulukla kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da başlattığı Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandırıldıktan sonra ülkemiz, 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen cumhuriyetle birlikte halka dayanan bir rejime geçti.

Laik Türkiye Cumhuriyeti

Laikliği esas alan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün gerçekleştirdiği devrimlerle sağlam temellere oturdu. Aynı dönemde bir çok ülkede kurulan rejimler tarihe karışırken laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta kaldı ve kalmaya da devam edecek. Cumhuriyetimiz, ağır bir savaşın hemen ardından yaptığı ekonomik, kültürel ve eğitim hamlerinin yanısıra, başta kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyarak, toplumsal alanda yaptığı büyük atılımlarla dünyanın bir çok ülkesine ilham vererek de dünya tarihinde müstesna bir yere sahip oldu.

Saran Holding'den kutlama

Ajansspor Ailesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ve sağlam temeller üzerine oturmasına emek veren herkese minnetimizi dile getiriyoruz. Ve diyoruz ki; "Yaşasın Cumhuriyet, ilelebet Cumhuriyet!"... 
Saran Holding de yayınladığı mesajla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Mesajda şöyle denildi: "Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır. Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümü kutlu olsun."

Senin için hazırladığımız haberler