Yarışseverler Koşusu’nda Zafer Marka Polo’nun Oldu

15.07.2023 - 14:05 | Son Güncellenme: 15.07.2023 - 14:07

Yarış programının en önemli mücadelesi olan Yarışseverler Koşusu'nu, Sabri Aksu’nun da sahibi olduğu Marka Polo kazanmayı başardı. İşte detaylar...

Yarışseverler Koşusu’nda Zafer Marka Polo’nun Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, yarış programının en önemli mücadelesi olan Yarışseverler Koşusu'nu, Sabri Aksu’nun da sahibi olduğu Marka Polo kazandı.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

Atçılık sektörünün en önemli paydaşlarından olan tüm yarışseverlerimiz adına düzenlenen bu anlamlı koşu, 14 Temmuz Cuma akşamı İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşuldu.

Kazanan Marka Polo oldu

Yarış programının en önemli mücadelesi olan Yarışseverler Koşusu, 1500 metre sentetik pistte 3 yaşlı 8 İngiliz tayını bir araya getirdi. Semra Aksu’nun yetiştiricisi, Sabri Aksu’nun da sahibi olduğu Marka Polo (Torok - Vastanya / Royal Academy) jokeyi Hışman Çizik idaresinde ilk metrelerde aldığı liderliği potoya taşıyarak koşuda zafere uzanmasını bildi. Ozan Bulut’un antrene ettiği doru erkek safkan, kariyerinin ilk Gup koşu galibiyetini hanesine yazdırdı.

White Khan 2. bitirdi

Koşunun ikincisi, rakibinin dışından ataklar sergileyen Gökhan Kocakaya idaresindeki White Khan (Native Khan - White Lily / Shining Wolf) olurken, Turdemirkır (Captain Rio - Lila Hatun / Red Bishop) Müslüm Çelik’le üçüncülükte, Haçım (Cuvee - Havar / El Corredor) Mehmet Akyavuz’la dördüncülükte, Alanalp (Bushranger - Shaylee / Victory Gallop) de Mertcan Çelik’le beşincilikte kendine yer buldu.

Koşuda, kazanan safkan için bitiriş derecesi 1.30.14 oldu, farklar ise 3 Boy - 2 Boy - 2 Boy - 1 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi adına Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk’e kupasını, yarışsever Engin Ürer takdim etti.

Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı."

Senin için hazırladığımız haberler