Yarının Sultanları Projesi

13.01.2020 - 00:25 | Son Güncellenme: 12.01.2020 - 21:49

Yarının Sultanları Projesi

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, aynı zamanda eşi olan milli oyuncu Bahar Toksoy Guidetti ile gerçekleştirdikleri "Yarının Sultanları" projesiyle milli takıma da oyuncu yetiştirmeye çalışıyorlar. 

11 yıldır Türkiye’de yaşayan Guidetti, Türkiye’nin doğusunda başlattığı Yarının Sultanları projesi için Bitlis ve Elazığ’a doğru yollara koyulmuştu. Eşiyle birlikte bu projeyi başlatan İtalyan antrenör’ün tek hedefi A Milli takıma oyuncu kazandırmak…

İstanbul'da voleybol oynamanın kolay olduğunu anlatan Guidetti, yaptığı açıklama ile her şeyi özetliyor;

"Türkiye'nin doğusunda çok farklı. Bitlis'e, Elazığ'a gittik. Çok ilham verici seyahatti. Hayatınızda aldıklarınız kadar verdikleriniz de önemli. Bu çocukların ne kadar şevkle voleybol öğrenmek istediğini görüyorsunuz. Spor ayakkabısı, kılık kıyafeti yok ama oynamaya bayılıyorlar. Onlara ve ailelerine bir mesaj vermek istedik. Ailelerine sporun da bir seçenek olduğunu göstermek istedik."

Bahar Toksoy  ile birlikte amaçlarının yeni oyuncular yetiştirmek olmadığını kaydeden Guidetti, ''Yarının Sultanları' projesinin ana sebebi iyi bir iş yapmak. Yeni fikir yaratmak. Tabii ki Bitlis'ten de milli bir oyuncu çıkabilir, bundan mutlu oluruz." diye konuştu.

 

Bu toprakları ve voleybolu çok seven İtalyan teknik adam,  kız çocuklarına voleybol öğretmek için ülkenin her toprağını adım adım geziyor. Hayali her kız çocuğuna spor yapmayı sevdirmek. Bunun için gönüllü olarak başladığı bu proje gün geçtikçe büyümeye başlıyor. ''Türkiye sadece İstanbul değil burası da Türkiye'' diyerek, tüm ülkeyi gezmeye başladı. ''Zamanı geldiğinde aileler çocuklarını kendi kanatları ile teşvik etmeli, çocuklarımıza şans vermeliyiz. Bu onları güçlendirir.'' sözüyle çocukların büyük hayal kurmasına yardımcı olmaya başladı.  

Bahar Toksoy Guidetti ise sadece spor odaklı düşünmediklerini vurgulayarak, "Onları, hayatlarının herhangi bir alanında da başarılı olabilecekleri yönünde cesaretlendirmek istedik. Kampımızda çok farklı alanlarda eğitim veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler