Ukraynalı futbolcu Roman Yaremchuk'tan Rusya'ya savaş tepkisi!

24.02.2022 - 12:20 | Son Güncellenme: 24.02.2022 - 12:30

Ukraynalı futbolcu Roman Yaremchuk, Devler Ligi'nde attığı gol sonrası yaptığı hareketle Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasına tepki gösterdi. İşte detaylar...

Ukraynalı futbolcu Roman Yaremchuk'tan Rusya'ya savaş tepkisi!

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Benfica, Ajax'ı konuk etti. Karşılaşmadan kazanan çıkmazken maç 2-2 berabere sonuçlandı. Ajax'ın gollerini 18'de Dusan Tadic ve 29'da Sebastien Haller atarken Benfica'nın gollerini ise 26'da Sebastien Haller kendi kalesine ve 72'de Roman Yaremchuk kaydetti.

Roman Yaremchuk'tan savaş protestosu

Ukraynalı futbolcu Roman Yaremchuk, Ajax karşısında 72. dakikada kaydettiği gol sonrasında formasını çıkardı ve Ukrayna Devlet Arması'nın olduğu bir tişörtle ülkesine desteğini göstererek Rusya'yı protesto etti. Takım arkadaşları ve tribünlerdeki taraftarlar, Ukraynalı futbolcunun bu protestona destek oldu.

"Ukrayna'ya şükürler olsun"

25 yaşındaki Ukraynalı forvet maçın hemen ardından Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaş için sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Yaremchuk yaptığı paylaşımda; "Ben Ukraynalıyım ve bununla gurur duyuyorum. Memleketimden binlerce kilometre uzakta, anavatanında gergin olan herkese destek olmak istiyorum, şimdi birleşme zamanıdır."

"Burası bizim ülkemiz, tarihimiz, kültürümüz, insanımız ve sınırlarımızdır. Savunmacılarımıza cesaretleri için teşekkür etmek istiyorum. Ukrayna'ya şükürler olsun." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Ukrayna'da Rusya krizi büyüdü! Futbol Federasyonu karar verecek...
Habere Git

Shevchenko ve Zinchenko da tepki gösterdi

Yaremchuk'un protestosundan sonra Ukraynalı Futbol efsanesi Andriy Shevchenko ve Manchester City forması giyen Oleksandr Zinchenko da Rusya'ya tepki gösterdi.

Shevchenko, "Ukrayna benim vatanım! Halkımla ve ülkemle her zaman gurur duydum! Bugün hepimiz için zor bir zaman. Ama birlik olmalıyız! Birlik içinde kazanacağız! Ukrayna'ya zafer!" dedi.

"Pes etmeyeceğiz"

Oleksandr Zinchenko ise "Bütün medeni dünya ülkemdeki durumdan endişeli. Ülkem Ukraynalılara ait ve hiç kimse ona sahip çıkamayacak. Pes etmeyeceğiz! Ukrayna'ya zafer." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler