Deprem Bölgesine Giden Osman Zeki Korkmaz: Durum Tarifsiz

09.02.2023 - 13:00 | Son Güncellenme: 09.02.2023 - 13:22

Eski İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz da deprem bölgesine yardıma koştu. Korkmaz, gördüğü manzarayı "Tarifsiz" olarak nitelendirdi....

Deprem Bölgesine Giden Osman Zeki Korkmaz: Durum Tarifsiz

10 ilimizi etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin 5. gününde de mücadele sürüyor. Türkiye tüm hücreleriyle Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için seferber olmuş durumda. Herkes elinden geldiği şekilde deprem bölgesine destek olmaya çalışıyor. Spor dünyası da gerek kulüpler bazında gerek bireysel olarak el uzatıyor.

Osman Zeki Korkmaz: Tarifsiz

Dpprem bölgesine giden isimlerden biri de eski İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz. Genç teknik adam yaptığı paylaşımda yaşanılanları tek ifadeyle özetledi: "Tarifsiz." Kormaz, "Bu sabah 6:30 itibariyle İskenderun’ a girmiş bulunuyoruz. Kıymetli arkadaşlar gelmeyin/göndermeyin uyarılarını çokça duyuyoruz fakat bireysel olarakta yardım etmek mümkün ve buna ihtiyaç var. Daha birkaç saatte yaşadıklarımız tarifsiz. Zaman buldukça kısa kısa yazacağım" dedi.

Demirel ve Zan'dan büyük mücadele

Depremin ilk saatlerinde Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, sosyal medyadan yaptığı ve yürekleri parçalayan paylaşımıyla ilk farkındalğı yaratan isimlerdendi. Ardından Beşiktaş ve Galatasaray formaları giyen eski milli futbolcu Gökhan Zan da sürekli yaptığı paylaşımlar ve yardım çağrılarıyla Hatay'a destek ve yardım yollanması için büyük çaba verdi.

İlgini Çekebilir
Ronaldo'dan Türkiye için video
Habere Git

Kulüpler de seferber oldu

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere tüm futbol  kulüpleri de büyük yardım organizasyonları gerçekleştiriyor. Deprem bölgesine yakın olan Antalyaspor gibi kulüpler de malzeme desteğinin yanı sıra tesislerini depremzedelere açtı. 

Futbolcular yardıma koştular

Süper Lig'deki yerli yabancı futbolcular da gerek bireysel gerek kulüpler üzerinden düzenlenen yardım kampanyalarına aktif olarak katıldı. Fenerbahçeli Enner Valencia bizzat alışveriş yaparak malzeme gönderirken, Beşiktaşlı Josef de Souza kan bağışında bulundu. Galatasaraylı yıldız Dries Mertens, malzemelerin kolilenmesi çalışmalarına katıldı. Bunun gibi yüzlerce örnek oluştu.

Merih, Cengiz ve Çağlar da el uzattı

Yurtdışında oynayan Merih Demiral, Cengiz Ünder ve Çağlar Soyüncü gibi milli yıldızlar da uluslararası destek kampanyalarına öncülük etti. Merih Demiral, Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo'yla görüşerek ülkemiz için destek çağrısı yapmasını sağladı. Özetle futbol dünyası depremzeler için ilk saatten itibaren aktif şekilde topa girdi.

Senin için hazırladığımız haberler