Yarar, Erzurumlulara müjde verdi

06.07.2015 - 14:06 | Son Güncellenme: 06.07.2015 - 14:06

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Erzurum'da Alp disiplininde bir Avrupa kupası düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Yarar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'un kış sporlarında daha iyi noktaya gelmesini istediklerini söyledi.

Bu kapsamda çeşitli temaslarda bulunduklarını vurgulayan Yarar, "Erzurum'a inşallah bir müjde getireceğiz. Temaslarımız neticesinde Alp disiplininde bir Avrupa kupasını, Erzurum'a almayı planlıyoruz. Eylül ayında resmi delegasyon gelecek ve burada incelemelerde bulunacak. İşte özelleştirme bunun için de önemli. Erzurum'un böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıp yapamayacağı incelenecek. Bu dördüncü kategoride bir organizasyon" dedi.

Yarar, Alp disiplininin Avrupa için önemli bir branş olduğuna değinerek, Erzurum için bu organizasyonun bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Avrupa kupasının kayak sporu için önemli bir organizasyon olduğunu anlatan Yarar, "Gelen heyeti iyi ağırlayıp Erzurum'u iyi tanıtmamız lazım. Bunu başarırsak gelecek sene inşallah bir Avrupa kupası ilk defa Erzurum'da yapılacak" ifadelerini kullandı. 

Yarar, Türkiye'nin kış sporlarında uluslararası başarıyı yakalayabilmesi için gereken çalışmaları yapacaklarını bildirdi.

Kandilli Kayak Merkezi'nde de olimpiyatlara sporcu hazırlayacaklarına işaret eden Yarar, "İnşallah orada tohum merkezimizi yani olimpiyatlara hazırlama merkezini açıyoruz. Bununla ilgili girişimlerimiz bitme aşamasına geldi. Orada 80 gencimiz kalabiliyor, inşallah tohum merkezi kuracağız" diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler