Yapılamayan transferlerin en güzeli! Bir Cyle Larin hikayesi...

22.01.2021 - 11:13 | Son Güncellenme: 22.01.2021 - 11:22

Zulte Waregem 2.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu yüksek buldu, Larin Beşiktaş'ta kaldı. Sergen Yalçın Aboubakar haricinde yıldız bir golcünün transfer edilmesini istedi, yönetim bütçeyi denkleştiremeyince Larin Beşiktaş'ta kaldı. Ve günün sonunda ne oldu? Larin Beşiktaş'ın en kıymetli oyuncularından biri oldu. Karşınızda bir Cyle Larin hikayesi...

Yapılamayan transferlerin en güzeli! Bir Cyle Larin hikayesi...

Mert ELAM-AJANSSPOR

Beşiktaş'ın Ocak 2018'de Orlando City'den transfer ettiği Cyle Larin ilk ilk 1.5 yılında ne teknik heyeti, ne yönetimi ne de taraftarı tatmin etmişti. Geçen sezon başında kiralık olarak Zulte Waregem'e gönderildiğinde eminim birçokları ondan kurtulduğu için sevinmişti. Hatta Belçika ekibinin 2.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanması dört gözle bekleniyordu. Olmadı, Larin Beşiktaş'a döndü. 

"Larin bu takımın golcüsü değil"

Peki Zulte Waregem'deki iyi performansına rağmen bu sezon başında onunla ilgili düşünceler değişmiş miydi? Elbette hayır. Takım, Şampiyonlar Ligi elemesine ileri uçta Larin'le başlamış, 3-0'dan 3-1'e getiren golü atsa da "Larin bu takımın golcüsü değil" yorumları havada uçuşmuştu.

Ligin ilk 4 haftası da ileri uçta Larin oynuyordu. Kanadalı o süreçte Antalyaspor ağlarını havalandırmıştı. Rio Ave maçına ise yedek kulübesinde başlamıştı. 

Kalinic değil Ghezzal oldu, böylece Larin'e gün doğdu!

Ana hedef onunla yolları ayırıp Aboubakar'ın önüne yıldız bir golcü (Kalinic) transfer etmekti. Rotasyon şöyle oluşturulacaktı: Yıldız golcü > Aboubakar > Güven Yalçın. 

Gelinen noktada Beşiktaş'ın bütçesi golcüye yetmedi ve transferin son günü Cezayirli kanat Rachid Ghezzal transfer edildi. 

Bu durumda Larin'in takımda kalması kesinleşti. Onun yerine lisansı dondurulan isim kanat oyuncusu Tyler Boyd oldu. (Ki Boyd o dönem Sergen Yalçın'ın vazgeçilmezleri arasındaydı.)

İlaç gibi gelen milli ara! Her şey orada başladı...

Ve ekim ayındaki milli arayla birlikte Larin'in yeniden doğuşu başladı. Boyd'un yokluğunda kanatta oynaması beklenen N'Koudou sakatlığını atlamamıştı ve Sergen Yalçın çözüm arıyordu. Milli ara dönüşündeki haftayı bay geçmenin avantajını kullanan başarılı teknik adam Larin'i kanatta oynatmaya karar verdi. Onun bu pozisyona adapte olması için önünde uzun bir süre vardı. Bu çalışmaların meyvesi ise milli ara dönüşündeki ilk maçta verilmişti. 

Larin, Rosier'in asistinde skoru 3-0'a getiren golü attı. 26 yaşındaki oyuncu sonraki üç maçta da rakipleri boş geçmedi. 

Süper Lig'deki ilk 20 hafta sonunda ise attığı 12 golle gol krallığı yarışmasında Boupendza'nın ardından ikinci sırada yer alıyor. 

O artık Beşiktaşlı taraftarların göz bebeği. Bugün Fransız ekiplerinden yapılan 5 milyon Euro'luk teklifler yeterli görülmüyor. 

Sergen Yalçın'ın mahareti!

Tabii Larin'in performansında onun hiç vazgeçmeden çalışmasının yanında Sergen Yalçın'ın onu kullanma biçimi de hayati bir önem taşıyor. Sezon başında kimse Larin'den böyle bir kanat forvet performansı alınabileceğini tahmin etmezdi. İşte burada da teknik adam mahareti devreye giriyor. Kulüplerin ekonomik olarak bu kadar zorlandığı dönemde sorunları transferle çözmek yerine "elimizdeki oyuncuları nasıl daha iyi kullanabilirim"e kafa yorarak başarı elde etmelisiniz. 

Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Larin bugün bu performansı gösteriyorsa bu, yıldız golcü transferi yapılamadığı içindir. Ersin veya Utku oynuyorsa bu, kaleci transferine bütçe kalmadığı içindir. Bunu da aştığımız zaman, yani Larin'leri, Ersin'leri bilerek, isteyerek oynatmaya başladığımız zaman bilin ki işler bugünden çok daha iyi demektir. 

Senin için hazırladığımız haberler