Yapay zeka açıkladı: Şampiyonlar Ligi'nde turu geçecek takımlar!

09.04.2024 - 15:40 | Son Güncellenme: 09.04.2024 - 16:19

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı bu akşam Arsenal - Bayern Münih ve Real Madrid-Manchester City arasındaki dev maçlar ile başlıyor. Bu mücadeleler öncesinde istatistik sağlayıcısı Opta, yapay zeka sonuçlarını paylaştı.

Yapay zeka açıkladı: Şampiyonlar Ligi'nde turu geçecek takımlar!

AJANSSPOR HABER

İstatistik sağlayıcısı Opta, yapay zeka destekli çalışması sonucunda, bu akşam başlayacak olan Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelelerinde adını yarı finale yazdıracak takımları duyurdu. 

Real Madrid - Manchester City

Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde Real Madrid, bugün saat 22:00'de Santiago Bernabeu'da Manchester City'yi ağırlayacak.

Bu dev mücadele öncesi Opta'nın yapay zeka destekli çalışmasında, iki takım arasındaki maçlar sonucunda Manchester City'nin, Real Madrid'i eleyerek adını bir üst tura yazdıracağı açıklandı. Yapay zeka, City'nin turu geçme oranını yüzde 60 olarak belirlerken, Madrid'e yüzde 40 oranında şans tanıdı.

Arsenal - Bayern Münih

Devler Ligi'nin 2. çeyrek final maçında ise Arsenal, bu akşam 22:00'de Emirates'te Bayern Münih'i konuk edecek.

Premier Lig'de şampiyonluk yarışı veren Arsenal ve Bundesliga'da aldığı kötü sonuçlar sebebiyle son yılların en başarısız sezonunu geçiren Bayern Münih arasındaki mücadelede yapay zeka'nın turu geçecek takım tahmini Arsenal oldu. Yapay zeka bu turda Arsenal'in adını yarı finale yazdırma oranını yüzde 58,5, Bayern Münih'i ise yüzde 41,5 olarak tahmin etti.

Paris Saint-Germain - Barcelona

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı yarın oynanacak Paris Saint-Germain ve Barcelona arasındaki maçla devam edecek.

Opta'nın yapay zekası, bu iki büyük kulüp arasındaki çeyrek final maçları sonucunda turu geçecek takımın Paris Saint-Germain olacağını açıkladı. Bu tahminde Fransız ekibine yüzde 57, İspanyol temsilcisine ise yüzde 43 oran verildi.

Atletico Madrid - Borussia Dortmund

Çeyrek final maçlarındaki son durak ise Atletico Madrid ve Borussia Dortmund oldu. Bu iki takım yarın saat 22:00'de Metropolitano Stadyumu'ndan karşı karşıya gelecek.

Yapay zekanın bu iki takım arasındaki mücadelede turu geçecek takım tahmini ise yüzde 56,3'lük oranla Borussia Dortmund oldu. Madrid ekibine ise yüzde 43,7 oranında şans tanındı.

İspanyollar elendi, İngilizler yola devam ediyor

Yapay zeka'nın tahminlerine göre Şampiyonlar Ligi çeyrek final aşamasında iki ingiliz ekibi Manchester City ve Arsenal'in adını bir üst tura yazdıracağı açıklanırken, İspanya'nın 3 temsilcisi Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid'in bu turda Devler Ligi'ne veda edeceği kaydedildi. Tahminlere göre bu turda 2 İngiliz ekibine, Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund'un da eşlik ederek yarı finale çıkacağı sonucu ortaya çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler