Yalçın Koşukavak'tan Mancini ve Pereira taktiği!

20.12.2020 - 16:54 | Son Güncellenme: 20.12.2020 - 18:34

Denizlispor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Alanyaspor maçında kağıda yeni taktiği yazıp futbolcularına verdi. Daha önce ligimizde Galatasaray'ı çalıştıran Roberto Mancini ile Fenerbahçe'yi çalıştıran Vitor Pereira döneminde benzer bir görüntü ortaya çıkmıştı. Yalçın Koşukavak'ın futbolculara gönderdiği kağıtta ne yazıyordu? İşte detaylar...

Yalçın Koşukavak'tan Mancini ve Pereira taktiği!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Denizlispor ile Alanyaspor, Süper Lig'in 13. haftasında karşı karşıya gelirken bu maçta dikkat çeken bir an yaşandı. Denizlispor'un çiçeği burnunda teknik patronu Yalçın Koşukavak, maç esnasında taktik değişiklik yapmak istedi. Bunu ise kenardan direktif vermek yerine yazılı yapmayı tercih etti.

Yalçın Koşukavak taktik planı kağıda yazdı

Dakikalar 22'yi gösterirken Denizlispor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, saha içindeki taktik değişikliği kağıda yazdı. Yeni plana başta Mustafa Yumlu olmak üzere birçok futbolcu baktı ve oyuncular daha sonra kağıdı tekrar Yumlu'ya verdi.

Yalçın Koşukavak'ın gönderdiği kağıtta ne yazıyordu?

Öte yandan bu planın golden sonra gelmesi dikkati çekti. Karşılamanın 10. dakikasında Denizlispor Rodallega ile gol bulurken söz konusu yeni taktik plan için hamle ise 22. dakikada yapıldı. Koşukavak böylece seyircisiz oynanan maçta uyguladıkları taktiği rakiplerinin çözmesini beklemeye geçti. Koşukavak, mücadelede son 10 dakika yaklaşırken de aynı şeyi yaptı. 10 kişi kaldıktan sonra yapılan bu hamle sonrasında kağıt futbolcuların elinde dolaştı ve son olarak Recep Niyaz kağıda baktı ve yırtıp attı.

İlk yarıda gönderilen kağıtta, Koşukavak'ın 3-3-3-1 sistemini uygulamak istediği ortaya çıktı. 

Mancini ve Vitor Pereira da aynı şeyi yapmıştı

Galatasaray ile Kayserispor arasına 22 Mart 2014 tarihinde oynanan maçı konuk Kayserispor 1-0 kazanmıştı. O dönem Galatasaray'ın teknik direktörlüğünü yapan İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini maç esnasında yazdığı taktiği oyuncularına göndermişti. 

Kağıdı en son Selçuk İnan okudu

Mancini, Hajrovic'in yerine giren Lucas Ontivero'ya üzerine notlar yazdığı kağıdı vermiş, Arjantinli oyuncu kağıdı Melo'ya iletmişti. Melo da kağıdı daha sonra Selçuk İnan'a okutmuş, İnan da okuduktan sonra kağıtı yırtıp yere atmıştı.

Pereira da Mancini gibi yaptı 

Mancini'nin taktiği kağıda yazıp vermesini daha sonra Fenerbahçe daha farklı bir noktaya taşımıştı. Fenerbahçe ile Karabükspor arasında 9 Mayıs 2014 tarihinde oynanan karşılaşmada futbolcular arasında elden ele dolaşan kağıt merak konusu olmuştu.

Volkan Demirel, kameralara göstermişti

Kağıdı eline alan her futbolcu açıp okuduktan sonra başka bir takım arkadaşına verdi. Elde ele dolaşan kağıtta ne yazdığı bir anda sosyal medyada büyük merak uyandırmıştı. Meraklı bekleyişe son veren isim ise kağıdı eline en son alan ve kameralara gösteren kalecvi Volkan Demirel olmuştu. Kağıtta "Şampiyon Fenerbahçe" yazılıydı. 

Bu göndermeye Burak Yılmaz yanıt vermişti

Fenerbahçe'nin Karabükspor'u 4-0 geçtiği mücadelede oyuncuların Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin mücadele içinde oyuncularına kağıt ile taktik yollaması için yaptığı gönderme sonrasında Galatasaray'dan ilk cevap Burak Yılmaz'dan gelmişti. Burak Yılmaz da Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi göndermesi yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler