Yalçın Batur Koşusu’nu Dagmar kazandı

06.09.2023 - 20:36 | Son Güncellenme: 06.09.2023 - 20:39

3 yaşlı İngilizlerin 1400 metre sentetik pistteki Yalçın Batur Koşusu’nu kazanan belli oldu. Koşuyu Arzu Güneş’in sahibi olduğu Dagmar kazandı. Detaylar.

Yalçın Batur Koşusu’nu Dagmar kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, 3 yaşlı İngilizlerin 1400 metre sentetik pistteki Yalçın Batur Koşusu’nu Arzu Güneş’in sahibi olduğu Dagmar kazandı.

TJK'dan yapılan açıklamada şu şekilde:

"2006 yılında kaybettiğimiz Asli Üyemiz Yalçın Batur anısına düzenlenen koşu (KV-7), 6 Eylül Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti.

3 yaşlı İngilizlerin 1400 metre sentetik pistteki mücadelesinden, Murat Kadaifçioğlu’nun yetiştirdiği, Arzu Güneş’in sahibi olduğu Dagmar (Three Valleys - Gipsy Queen / Dehere) jokeyi Vedat Abiş’le galip ayrıldı. Faruk Serintürk antrenesindeki doru erkek tay, son startında Dr. Özcan Kızılkaya Koşusu'nu (KV-8) kazanma başarısı göstermişti.

El Audaz ikinci oldu

El Audaz (Lion Heart - Ascella / Powerscourt) tabelanın ikinci basamağında kendine yer bulurken, Operasyon (Scarface - Lisowska / Sri Pekan) üçüncülükte, Gracias Sinyor (Native Khan - Dry Cleaner / Powerscourt) dördüncülükte, Alanalp (Bushranger - Shaylee / Victory Gallop) de beşincilik yer aldı.

Kazanan Dagmar için bitiriş derecesi 1.24.39 olurken, farklar 2 Boy - 6,5 Boy - 2,5 Boy - 11 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi adına antrenörü Faruk Serintürk’e plaketini, merhumun oğlu Murathan Batur takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ile M. Kerem Alkan, Kulübümüz Denetim Kurulu Başkanı Armağan Turhan ve davetliler de katıldı.

Yalçın Batur hakkında

1942 yılında Ankara’da doğan Yalçın Batur, küçük yaşta binicilik dersleri aldı. Centilmen ve profesyonel jokey olarak 18 yıl sürdürdüğü binicilik kariyerinde birçok yarış kazandı. At yetiştiriciliğiyle de uğraşan Batur, 1988 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Denetim ve Disiplin Kurulu Başkanı, At Yarışı Yazarları Derneği Kurucu Üyesi, Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Üyesi ve Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Aynı zamanda yarış yazarlığı yapan Batur’un çeşitli dergi ve gazetelerde 1000’i aşkın makalesi yayımlandı. 1980 yılından itibaren Yüksek Komiserler Kurulu’nda Teknik Uzman ve Başmüşavir olarak görev aldı. 2006 yılında aramızdan ayrılan Yalçın Batur’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler