Erman Kunter: Türkiye’ye Yabancı Malzemeci De Transfer Edilecek

23.05.2023 - 13:53 | Son Güncellenme: 23.05.2023 - 13:57

Basketbolun efsane isimlerinden Erman Kunter, Türkiye’de bir Yunan koç modası başladığını belirterek, “Malzemeci de getirilirse şaşırmam” dedi. Detaylar...

Erman Kunter: Türkiye’ye Yabancı Malzemeci De Transfer Edilecek

AJANSSPOR HABER

Basketbol A Milli Takım'ın eski koçu ve S Sport yorumcusu Erman Kunter, yabancı hayranlığına isyan ederek, "Yakında yabancı malzemeci de getirilecek" dedi! Kunter, Basketfaul'deki yazısında Türk basketbolunda bir Yunan koç modası başladığını söyledi.

Kunter: Cümbür cemaat gelmesinler

Tecrübeli koç Erman Kunter, ülkemizdeki menajerlerin etkisiyle takımlardaki Yunan koç arayışına dikkat çekti. 20 yıldan fazla koçluk yaptığını hatırlatan Kunter, “Yunanlı koç modası çok gündemde. Bari cümbür cemaat gelmesinler! Yardımcı antrenör, kondisyoner derken yakında malzeme sorumlusunu bile getirirlerse hiç şaşırmam!” dedi.

“Diğer kulüplerin kulağına küpe olsun”

Kunter “Eğer en iyisi bu (Bartzokas) ise bize gelenlerin durumu ayrı bir tartışma konusudur. Hoş bazı kulüplerimiz işe geç de olsa Tofaş örneğinde olduğu gibi uyandı.” dedi. Erman Kunter, Türk koçlara aynı  kolaylığın sağlanmadığından vurgulayarak, “Kimse kolay kolay bize kapı açmıyor. Ancak tırnaklarımızla kazıyarak bir yerlere geliyoruz. Bunu en iyi benim gibiler bilir” dedi.

İlgini Çekebilir
Erman Kunter'den TBF'ye eleştiri: "İyiye giden bir şey yok"
Habere Git

 Erman Kunter: “Babanızın çiftliği değil!”

Türk basketboluna faydası olacak yabancı koça karşı olmadığını belirten Erman Kunter, “Ben Türk basketboluna katkı yapabilecek yabancı antrenöre karşı değilim ama burası da kimsenin babasının çiftliği değil” ifadelerini kullandı.

Erman Kunter’den sayı rekoru

Eski milli basketbolcu Kunter, profesyonel basketbol hayatına 1975 yılında başladı. Emekli olana kadar birçok farklı takımda oynayan Kunter, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını da uzun yıllar giydi. Erman Kunter, 1988 yılında Fenerbahçe formasıyla çıktığı Hilalspor maçında 153 sayı atarak rekor kırdı. Aynı maçın ilk yarısında 81 sayı atan Kunter, tarihin bir devrede en çok sayı kaydeden oyuncusu rekorunu da kırdı. 1987-1988 sezonunda ise Türkiye Liginin sayı kralı olmayı başardı.

Kunter’in öğrencileri çeyrek finalde

1994 yılında Darüşşafaka’nın başına geçen Erman Kunter, 3 yıl sonra milli takımın başına geçti. 1999 yılında Erman Kunter’in çalıştırdığı milliler, gruptan lider olarak çıkıp katıldıkları Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek final gördü. Kunter, bir yıl sonra Galatasaray’ın başına geçti. Beşiktaş dahil çok sayıda takım çalıştıran Kunter, Fransa’da da Cholet Basket, Avsel Basket ve Le Mans’ı çalıştırdı. Kunter, Le Mans ile Fransa şampiyonluğuna ulaştı. 

İlgini Çekebilir
Futbol, Erman Kunter'ini arıyor!
Habere Git

Kunter, Federasyon Başkanlığına aday olmuştu

Erman Kunter, son yapılan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) başkanlık seçimine adaylığını koydu. Hidayet Türkoğlu ve Harun Erdenay’la birlikte aday olan Erman Kunter, 21 oy alarak seçimi üçüncü sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler