Ertuğrul Doğan ve Şenol Güneş'ten yabancı kuralı açıklaması

10.09.2024 - 14:39 | Son Güncellenme: 10.09.2024 - 14:44

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve teknik direktör Şenol Güneş, yabancı kuralıyla ilgili açıklama yaptı.

Ertuğrul Doğan ve Şenol Güneş'ten yabancı kuralı açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Şenol Güneş için düzenlenen imza töreninde yabancı kuralıyla ilgili açıklamada bulundu.

"Bu saatten sonra kural değişikliği olacağını düşünmüyorum"

Trabzonspor Başkanı, bu saatten sonra kural değişikliği olacağını düşünmediğini belirterek, "Ama önümüzdeki sezon için farklı bir düşüncede olduklarını biliyorum. Ben yabancı kuralıyla alakalı genel değerlendirmemi yapayım. İyi oyuncu olduktan sonra, belli bir kıstas dahilinde olabilir. Milli olması olabilir, yaş kuralı olabilir. Faydalı oyuncular olmalı diye düşünüyorum. Tabii bu teknik de bir konu...." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş: "Karar ne olursa olsun saha içerisinde kalacağız"

Yabancı kuralı hakkındaki fikri sorulan teknik direktör Şenol Güneş ise şunları söyledi:

"Benim de tavrım belli. Ben genelde Türk oyuncularının üretilmesinden ve oynamasından yanayım. Onun bir belli plan dahilinde olması lazım. 5 yıllık, 10 yıllık plan yapılır. Ama şu an bunu konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ben Trabzonspor'un başarılı olmasını, Avrupa'da ses getirmesini istiyorum. O yüzden federasyonun aldığı kuralı kabul ediyorum. Sık sık değişiyor evet ama enerjimi o tarafa kaydırmak istemiyorum. Bundan nemalanmak isteyenler de olabiliyor. Bunu milli takımda da gördüm. Biz şu an yabancısı, yerlisi en iyi oyuncularla sahaya çıkacağız. Yeterli olmazsa yabancı, yerli transfer yapacağız. O da olmazsa altyapıya bakacağız. Karar ne olursa olsun saha içerisinde kalacağız."

Senin için hazırladığımız haberler