Ya Karce olmasaydı?

27.10.2015 - 15:56 | Son Güncellenme: 27.10.2015 - 15:56

Bir takım için kaleci çok önemli. İyi bir kaleci takımın sigortasıdır. Futbolcu arkadaşlarına güven verdiği noktadan itibaren, müsabakalarda takım içi motivasyonun baş aktörüdür. Hele maçın başlarında 1-2 pozisyon kurtardığında arkadaşlarını ateşler, hareketlendirir, güven kazandırır.

Bir takım için kaleci çok önemli. İyi bir kaleci takımın sigortasıdır. Futbolcu arkadaşlarına güven verdiği noktadan itibaren, müsabakalarda takım içi motivasyonun baş aktörüdür. Hele maçın başlarında 1-2 pozisyon kurtardığında arkadaşlarını ateşler, hareketlendirir, güven kazandırır. Çünkü arkadaşları arkamızda kalecimiz varder.

Gaziantepspor için bu durum daha başka.. Çünkü kalesinde Karcemarkas var. Her takımda kaleci var ama, Karce'nin hali başkadır. Tarifi bile yapılmaz bazen. Saha dışındaki davranışları da örnektir bu Litvanyalının. 
Seviyorum adamı.. Zaten sevilmeyecek gibi de değil..

Mersin maçında elleri kolları çalışmadı sadece. O ayaklar, belki de maçın kaderini değiştirdi, Oktay Delibalta'nın vuruşunda topun filelere gitmesini önleyerek.
İlk yarıda Mresin'in oynadığı, Mersin'in pozisyon ürettiği, Mersin'in gol kaçırıp Karcemarkas'ın kurtardığı 45 dakikadaki eziyet gerçekten işkence gibiydi. İkinci yarıya girerken herkeste endişe hakimdi aslında. Ama 47'de Larssonun attığı golle birlikte, takımın havası değişti. Daha bir sarıldılar yardımlaşmaya, hata yapmamaya, rakibe ilk yarıdaki gibi pozisyon vermemeye. Ama buna rağmen etkili olan yine Mersin'di. Neyse ki, kalede Karce olduğundan fazla endişelenmedi taraftarlar. Allah'ı var, defansında rakibine nefes aldırmayışını görmezden gelmemek lazım elbette.

-Önemli olan 3 puan ise, al sana 3 puan demek belki bazıları için geçerli olabilir. Ama, bu ligde topallaya topallaya  gitmek istemediğimizi bir kez daha söylemek istiyorum.

BÜYÜKŞEHİR NİYE DIŞARDA DAHA İYİ?
Gelin önce 8 maçını gözden geçirelim. 
Deplasmanda Balıkesir ile 0-0 berabere kalmış.
İç sahada Malatya ile 0-0 berabere kalmış.
Deplasmanda Erciyesi 2-1 mağlup etmiş.
İç sahada Altınordu ile 1-1 berabere kalmış.
Deplasmanda Adana Demiri 2-1 yenmiş.
İç sahada Karşıyakayı 1-0 yenmiş.
Deplasmanda Samsun ile 0-0 berabere kalmış.
İç sahada Boluspor ile 2-2 kalmış.
Deplasmanda Trabzonu 2-1 mağlup etmiş.

Evet.. Çok enteresan bir sonuçlar var oynadığı maçlarda. Deplasman puanlarını 11 yapıyor. İç sahayı topladığımızda ise 6 puan yapıyor. Doğrusu bunun açıklamasını bizzat Hakan Kutlu'nun ağzından dinlemek istiyorum. Şu andaki görüntü Büyükşehir Belediyespor deplasmandan puan getiriyor, evinde ise bol kepçe dağıtıyor. Eğer Kamil Ocak'ta kaybedilen puanlar olmasaymış, açık ara lidermişiz..

Evet, Hakan hocadan özellikle bu konuda bir açıklama beklemek şart oldu. Bu arada tebrikler.

Senin için hazırladığımız haberler