Süleyman Hurma'dan Hakem Operasyonu Hakkında Çarpıcı Açıklama

25.01.2023 - 22:51 | Son Güncellenme: 25.01.2023 - 23:18

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, katıldığı canlı yayında eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve hakem operasyonu hakkında konuştu. İşte detaylar.

Süleyman Hurma'dan Hakem Operasyonu Hakkında Çarpıcı Açıklama

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de gösterdiği performans ile dikkat çeken kulüpler arasında yer alan Fatih Karagümrük'te Başkan Süleyman Hurma açıklamalarda bulundu. A Spor'un canlı yayın konuğu olan Süleyman Hurma, geçtiğimiz sezon hakemler üzerinde yapılan operasyon hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

13 hakem ihraç edildi

8 Mart 2022 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından yapılan operasyonda 13 hakem görevden alındı. Türk futbol gündeminde geniş yankı bulan bu gelişme sonucunda Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Hüseyin Göçek, Ali Palabıyık, Aldulkadir Bitigen, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy ve Halis Özkahya kızağa çekilen isimler oldu.

Gündoğdu: "Ne TFF Başkanı, ne kulüp başkanları... Bu listeden ben sorumluyum"

13 hakemin ihraç edilmesinin ardından dönemin MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, bu kararı kendisinin aldığını ifade etti. Gündoğdu, "Bu kararda kimsenin dahli yoktur. Ne TFF Başkanı, ne kulüp başkanları ne de başka kişiler. Bu listenin hazırlanmasından ve sunulmasından tamamen ben ve ekibim sorumlu" dedi.

İlgini Çekebilir
Süleyman Hurma: "Pirlo'nun artık burasına geldi"
Habere Git

"Kararın 1 gün bile beklemeye tahammülü yoktu"

Gündoğdu, "Bazı arkadaşlarımız bilerek veya bilmeyerek kurumun üstünde olmaya başladılar. Bu durum kurmumuzu yıprattı. Türk futbolunun 10 hafta değil, 1 gün bile beklemeye tahammülü yok. Sistemde tıkanıklığıa sebep olan kişilerle bu nedenle yollarımızı ayırdık. Bizim her şeyden emin olmamız gerekiyordu. Verdiğimiz kararın 1 gün bile beklemeye tahammülü yoktu. Son 1,5 aydır Nihat Özdemir başkanımıza her gün rapor verdim" ifadelerini kullandı.

Hurma: "Ya MHK Başkanı iftira atıyor ya da gerçekten bir şeyler var"

Hakem operasyonu ve Ferhat Gündoğdu'nun geçtiğimiz Mart ayında yaptığı açıklamaları değerlendiren Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, "Hakem operasyonu ile ilgili hiçbir şekilde bilgim yoktu. MHK Başkanı yayıncı kuruluşa çıktı. 'Öyle şeyler var ki 1 saniye bekleyemezdik' dedi. Ya MHK Başkanı iftira atıyor ya da gerçekten bir şeyler var" dedi.

"Ferhat Gündoğdu çıkıp söylesin, neydi bu?"

Hurma, "Birilerinin 'buyrun, 1 saniye bile bekleyemeceğin şey ne?' demesi lazımdı. Böyle vahim bir ifade soru işareti ile bekliyor ise konuşacak bir kalmış mıdır? 1 saniye bile beklenemeyen hakemler şu an görevlerine devam ediyor. Ya bu insanlara iftira atıldı ya da birileri yaptığı şeyleri yok etti. Ferhat Gündoğdu çıkıp söylesin, neydi bu?" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın ilgilendiği sol kanat oyuncusu belli oldu!
Habere Git

"Ya bir dönem karanlık bırakıldı ya da bir dönemin üstü kapatıldı"

Sözlerine devam eden Karagümrük Başkanı, "O gün Cüneyt Çakır'a bu uygulamayı yapanlar biz haklıyız diyor. Bu uygulamanın yapıldığı kişiler de biz haklıyız diyor. Gelin bu sisteme inanın... Ya bir dönem karanlık bırakıldı, insanlara iftira atıldı ya da bir dönemin üstü kapatıldı" ifadelerini kullandı.

"1 saniye bile dayanamamak başka bir şey, yıpranmak başka bir şey..."

O dönem MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun bu operasyonu 'yıprandılar' diye açıklamasına Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, "1 saniye bile dayanamamak başka bir şey, yıpranmak başka bir şey..." diyerek karşı çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler