Galatasaray Maçı Öncesi Barcelona'da Xavi'den Kerem ve Pena Açıklaması

09.03.2022 - 16:34 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 16:48

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile karşılaşacak olan Barcelona'da Xavi, Domenec Torrent, Kerem Aktürkoğlu ve Inaki Pena hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

Galatasaray Maçı Öncesi Barcelona'da Xavi'den Kerem ve Pena Açıklaması

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Galatasaray ile Barcelona karşı karşıya gelecek. İspanya'da oynanacak ilk maçın öncesinde Barcelona Teknik Direktörü Xavi, Galatasaray'ın oyun yapısı, Domenec Torrent, Sarı-Kırmızılılar'a kiralık gönderilen Inaki Pena ve Kerem Aktürkoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’deki maç zor olacak"

Mücadele öncesi konuşan Xavi, şu ifadelere yer verdi: “Çok heyecanlıyız. Takım iyi durumda, taraftarlarımızın önünde oynayacağız, havamız şu anda çok iyi ve bu noktaya gelmek için çok çalıştık. Son maçlardaki gibi oynamaya çalışıp iyi bir sonuç almalıyız çünkü Türkiye’deki maç zor olacak."

"Galatasaray'ın ligdeki yeri, kalitesiyle eşit değil"

Xavi, Galatasaray'ın teknik direktörü Domenec Torrent hakkında açıklama yaptı: "Domenec Torrent bizim için bir dost ve oynattığı oyun tarzı da bize benziyor. 5 ay önce Katar'da görüştük. Çok tecrübeli, benzer futbol modelini kullandığımız bir teknik adam. Domenec, Türkiye'de çok başarılı olacak. Bu kalitesi var. Galatasaray'ın ligdeki yeri, kalitesiyle eşit değil."

"Hedefimiz tekrar takımın bir parçası olması"

Xavi, Barcelona B takımından Galatasaray'a kiralık olarak gönderilen Inaki Pena için şu ifadelere yer verdi: "Inaki Pena burada süre alamıyordu, bu yüzden cesur bir karar vererek oynayabileceği bir yere gitmek istedi. Güzel bir performans gösteriyor, yetenekli bir kaleci ve hedefimiz sezon sonu Barcelona’ya dönüp tekrar takımın bir parçası olması."

Kime dikkat etmeli?

Galatasaray'ın oyun düzenini değerlendiren Barcelona teknik direktörü Xavi, Sarı-Kırmızılılar'da dikkat etmeleri gereken oyuncuyu açıkladı.

"Kerem Aktürkoğlu iyi bir oyuncu"

Genç teknik adam, Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'na dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Xavi, "Galatasaray takım halinde oynuyor. Domenec kendi oyun anlayışını kabul ettirmek amacında. Topa sahip olmak istiyorlar. Bireysel olarak da iyi isimlere sahipler. Bence Kerem Aktürkoğlu iyi bir oyuncu." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler