WRC'de Hırvatistan Rallisi Öncesi Craig Breen Kaza Sonucu Hayatını Kaybetti

13.04.2023 - 17:02 | Son Güncellenme: 13.04.2023 - 17:26

WRC'de Hyundai adına mücadele etmekte olan Craig Breen, Hırvatistan Rallisi öncesi gerçekleştirilen test sürüşünde yaptığı kaza sonucu hayatını kaybetti.

WRC'de Hırvatistan Rallisi Öncesi Craig Breen Kaza Sonucu Hayatını Kaybetti

AJANSSPOR - HABER

Motor sporları dünyası, profesyonel ralli pilotu Craig Breen'den gelen acı haberle sarsıldı. Hyundai WRC pilotu Craig Breen, Hırvatistan Rallisi öncesi yapılan testlerde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

Hırvatistan Rallisi öncesi ölümlü kaza

Ocak ayında Monte Carlo'da başlayan ve Kasım ayında Japonya'da sonlanacak 2023 sezonu, Craig Breen'in ani ölümüyle sarsıldı.

Hırvatistan Rallisi öncesi gerçekleştirilen test esnasında yoldan çıkan Hyundai WRC pilotu Craig Breen, ağır şekilde yaralanmasının ardından hayatını kaybetti.

Hyundai'dan Craig Breen açıklaması

Konuyla ilgili Hyundai Motorsport kısa bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Hyundai Motorsport, Hırvatistan Rallisi öncesi gerçekleştirilen testler esnasında meydana gelen bir kaza sonrasında Craig Breen'in hayatını kaybettiğini teyit etmekten derin üzüntü duymaktadır. Yerel saatle öğleden hemen sonra meydana gelen kazada yardımcı sürücü James Fulton ise yara almadan kurtulmuştur.

"Hyundai Motorsport, Craig'in ailesine, arkadaşlarına ve çok sayıdaki hayranına en içten taziyelerini iletiyor. Hyundai Motorsport şu anda başka bir yorum yapmayacaktır."

Craig Breen'in kariyeri

Bu yıl Hyundai'de yarı zamanlı olarak mücadele eden 33 yaşındaki İrlandalı sürücü, Şubat ayında İsveç'te galibiyet için mücadele etmiş ve ikinciliğe ulaşarak podyuma çıkmıştı.

Çok istediği ve birçok kez yaklaştığı galibiyete bir türlü ulaşamayan Breen'in kariyerinde 8 podyum bulunmaktaydı.

Senin için hazırladığımız haberler