Wolff ailesinden FIA'ya cevap geldi!

08.12.2023 - 17:04 | Son Güncellenme: 08.12.2023 - 17:06

Formula 1'de Wolff ailesine açılan soruşturma dün FIA tarafından sonlandırıldı. Wolff ailesi, konuyla ilgili resmi mecralardan açıklama yayımladı. İşte detaylar.

Wolff ailesinden FIA'ya cevap geldi!

AJANSSPOR HABER

Formula 1 medyasını meşgul eden Wolff ailesine FIA tarafından açılan soruşturma dün FIA'dan gelen açıklama ile sonlandırıldı. Wolff ailesi ise konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Mercedes patronu Toto Wolff, Mercedes Formula 1 hesabından bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Medyanın bu haftaki olaylara ciddi bir ilgi gösterdiğini anlıyoruz. Şu anda FIA ile aktif olarak hukuki görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ne olduğu ve neden gerçekleştiği konusunda tam şeffaflık bekliyoruz ve tüm yasal haklarımızı açıkça saklı tutuyoruz. Bu nedenle şimdilik resmi olarak yorum yapmayacağımızı anlamanızı rica ediyoruz, ancak konuyu zamanı gelince kesinlikle ele alacağız."

Susie Wolff resmi sosyal medya hesabından açıklama yayımladı

Mercedes patronu Toto Wolff'ün Formula 1 Akademi Genel Müdür eşi Susie Wolff, resmi sosyal medya hesabından görsel metinli bir açıklama paylaştı. Susie Wolff'ün açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: "FIA tarafından dün yapılan açıklamayı gördüğümde ilk tepkim 'Bu mu?' oldu. İki gün boyunca, kamuoyunda ve arka plan brifingleri aracılığıyla dürüstlüğüm hakkında iamalar yapıldı, ama FIA'dan kimse doğrudan benimle konuşmadı. Birisine yönelik başarısız bir girişim, üstüme yıkılmış olabilir veya kişisel olarak beni itibarsızlaştırmaya yönelik başarısız bir girişimin hedefi olabilirim, ancak asılsız bir basın açıklamasıyla itibarımın sorgulanmaması için çok çalıştım. Spor olarak çok yol kat ettik. Formula 1 takımlarının birleşik desteğine son derece müteşekkirim; F1 ve FIA'da, sporumuzun çıkarlarını en iyi şekilde düşünen çok sayıda tutkulu kadın ve erkekle çalıştım. Ancak, bu bölüm şimdiye kadar şeffaflık veya hesap verebilirlik olmadan gerçekleşti. İşim ve ailem hakkında sanal tacize uğradım. Bu olayı kimin çıkarttığını ve medyayı yanlış yönlendirdiğini öğrenene kadar gözümün korkutulmasına izin vermeyeceğim ve bunu takip etmeye niyetliyim. Bu hafta olanlar basitçe iyi değildi. Spor olarak, daha iyisini talep etmeliyiz ve bunu hak ediyoruz."

FIA dün nasıl bir açıklama yayımlamıştı?

FIA, Wolff ailesine açılan soruşturmanın kapandığını şu cümlelerle duyurdu: "Formula 1 Yönetiminin F1 Davranış Kuralları ve F1 Çıkar Çatışması Politikasının gözden geçirilmesi ve olası çatışmaları azaltmak için uygun koruyucu önlemlerin alındığının teyit edilmesinin ardından FIA, FOM'un uyum yönetim sisteminin gizli bilgilerin yetkisiz bir şekilde ifşa edilmesini önleyecek kadar sağlam olduğu konusunda tatmin olmuştur. FIA, herhangi bir bireyin dahil olduğu etik veya disiplin soruşturması açısından devam eden bir soruşturma olmadığını teyit edebilir. Düzenleyici kurum olarak FIA'nın küresel motor sporlarının dürüstlüğünü koruma görevi vardır. FIA dürüstlük ve adalete olam bağlılığını bir kez daha teyit eder."

Toto Wolff ve Susie Wolff'e neden soruşturma açıldı?

BusinessF1 dergisindeki habere göre, F1 takım patronlarının bir araya geldiği toplantıda Toto Wolff, sadece FOM’dan gelen bir bilgi ile ilgili yorum yaparak diğer patronların kendisini şikayet etmesine yönlendirdi. Diğer takım patronları medya önünde olmasa da, arka planda FIA’ya giderek Mercedes patronunu şikayet etti ve FIA’dan soruşturma açmasını talep etti. FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem, FIA Uyum Departmanından soruşturma başlatmasını istedi.

Tüm Formula 1 takımlarında ortak açıklama geldi

Formula 1'de yer alan Mercedes dışındaki tüm takımlar, medyada yer alan haberlerin aksine Toto Wolff ve Susie Wolff'ü şikayet etmediklerini açıklayan bir paylaşım yaptı. Paylaşım yapan tüm takımlar: Alfa Romeo, AlphaTauri, Alpine, Aston Martin, Ferrari, Haas, McLaren, Red Bull ve Williams.

Mercedes iddiaları reddetmişti

Mercedes, konuyla ilişkin resmi sosyal medya hesabından şu açıklamaları paylaşmıştı: “Takım, FIA Uyum Departmanından bu konuyla ilgili herhangi bir iletişim almamıştır ve soruşturmayı bir medya açıklaması yoluyla öğrenmek son derece şaşırtıcı olmuştur. Açıklamadaki iddiayı ve bununla bağlantılı olarak medyada yer alan ve Takım Patronumuzun dürüstlüğüne ve uyumluluğuna haksız bir şekilde gölge düşüren haberleri tamamen reddediyoruz.”

Formula 1 Wolff ailesini savundu

Salı günü FIA’nın açıklaması sonrasında açıklama yapan Formula 1, hem kendi itibarlarını hem de Wolff ailesini savundu. Formula 1, Mercedes patronu ve yaşananlarla ilgili şu açıklamaları paylaştı: “İddiaların yanlış olduğuna dair güvenimiz tamdır ve herhangi bir potansiyel çıkar çatışması durumunda bilgi ve sorumlulukların ayrıştırılmasını sağlayan sağlam süreç ve prosedürlere sahibiz. Ekibimizin hiçbir üyesinin bir takım patronuna yetkisiz açıklama yapmadığına eminiz ve herkesi, aslı astarı olmayan tedbirsiz ve ciddi iddialarda bulunmamaları konusunda uyarıyoruz.”

Senin için hazırladığımız haberler