Wimbledon Tek Erkeklerde Şampiyon Novak Djokovic!

10.07.2022 - 18:52 | Son Güncellenme: 11.07.2022 - 08:14

En prestijli tenis turnuvalarından Wimbledon'da tek erkekler finalini Nick Kyrgios'a karşı 3-1 kazanan Novak Djokovic, üst üste 4. kez şampiyon olmayı başardı. İşte detaylar.

Wimbledon Tek Erkeklerde Şampiyon Novak Djokovic!

Sezonun 3. grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da, Sırp raket Novak Djokovic ile Avusturyalı Nick Kyrgios tek erkekler finalinde şampiyonluk için karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadeleyi Novak Djokovic kazanmayı başardı.

Şampiyon Djokovic

Dünya tenisinin en eski ve en prestijli tenis turnuvası olan Wimbledon'da tek erkekler finali heyecanı yaşandı. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı 35 yaşındaki, 6 Wimbledon şampiyonluğu bulunan Sırp Novak Djokovic, kariyerinde ilk kez grand slam finali oynayan 27 yaşındaki 40 numaralı seribaşı Nick Kyrgios'ı (skor) yendi. Üst üste 4. kez Wimbledon şampiyonu olan Djokovic, 21. kez grand slam şampiyonu oldu.

Kyrgios'un tartışmaları damga vurdu

3 saat süren mücadelenin ilk etabında öne geçmeyi başaran Nick Kyrgios, Djokovic'e dayanamadı. Kyrgios'un karşılaşma boyunca seyirci ve hakemle girdiği tartışmalar finale damga vurdu.

Oyun, set, maç

Maçın son setine 2-1 önde giren Novak Djokovic, Nick Kyrgios karşısında rahat bir oyun sergiledi. Efsane Sırp tenisçi, tarihin en prestijli turnuvalarından Wimbledon tek erkekler finalini 3-1 kazanarak, şampiyon oldu.

Wimbledon'da Arda Turan sürprizi

Novak Djokovic ile Nick Kyrgios arasındaki Wimbledon tek erkekler finalini izlemek için gelenler arasında Türkiye'nin en kariyerli futbolcularından Arda Turan da bulundu.

Arda Turan, "Öncelikle herkesin bayramın kutluyorum, iyi bayramlar diliyorum. Gerçekten muhteşem bir atmosfer. Bence dünyanın en özel organizasyonlarından ve kültürlerinden biri. Açıkçası tenisi sevseniz de sevmeseniz de buraya gelip görmek lazım diye düşünüyorum. Wimbledon çok özel bir yer ve burada tekrardan olmaktan dolayı çok mutluyum." dedi.

Kyrgios: "Rakibim burada tanrı gibi bir şey"

Finalde kaybederek turnuvayı 2. olarak tamamlayan Nick Kyrgios, "Rakibim burada tanrı gibi bir şey. Novak ve ekibini kutlamak isterim. Hakemler, görevliler, top toplayıcılar... Hakemlere çok zorluk çıkarttım ama iki hafta benim için zordu. Çok yorgunum şu anda. Çok hak edilmiş bir tatile ihtiyacım var. Belki bir kez daha burada finalde olurum ama şu anda değil." ifadelerini kullandı.

Rakibini teselli eden Djokovic, Djokovic: "Nick, finallere geri döneceksin. Tabii teselli kelimelerini bulmak zor. Ama dünyadaki en iyi oyunculardan birisin. Takımın ve sen harika bir turnuva çıkardınız. Bence fenomen bir tenis oyuncususun. Sana son derece saygı duyuyorum. Aramızdaki ilişkiye istinaden farklı şeyler de söyleyebilirdim ama burada duruyorum." şeklinde konuştu.

"Çocukluk hayalini gerçekleştirip kupayı almak özel hissettiriyor"

Wimbledon'ın kendisi için önemini hatırlatan Novak, "Teşekkürler. Bu turnuvanın benim için ne ifade ettiğini açıklamam zor. Benim için en önemli turnuva. Sırbistan'da bir aile buluşmasında annem ve babam raket almıştı. İlk defa Wimbledon'ı izledim. Burada olmak istedim. Çocukluk hayalini gerçekleştirip, kupayı almak, her zamankinden daha özel hissettiriyor." dedi.

"Siz olmadan bu olmazdı"

Sözlerine devam eden efsane tenisçi, "Bu sene tabii ki antrenman ile biraz daha erken başladık ama merkez kortta el değmemiş çimlere çıkmak daha iyi hissettiriyor. Takımıma da seslenmek istiyorum. Küçük kızım da burada. 5 yaşına henüz basmadı. Şu ana kadar tenisle çok ilgili değil ama umarım seneye daha ilgili olur. Ailem, menajerim siz olmadan bu olmazdı. Çok teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler