Wimbledon'da Ons Jabeur'u Mağlup Eden Marketa Vondrousova Şampiyonluğa Uzandı

15.07.2023 - 17:46 | Son Güncellenme: 15.07.2023 - 18:10

Wimbledon tek kadınlarda Marketa Vondrousova, Ons Jabeur'u mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Çek raket tarihte WTA'de birinci sıraya çıkmadan şampiyonluk yaşayan ilk isim oldu.

Wimbledon'da Ons Jabeur'u Mağlup Eden Marketa Vondrousova Şampiyonluğa Uzandı

AJANSSPOR-HABER

Dünyada tenisin zirvesi olan ve çim kortta oynanan tek grand slam olan Wimbledon tek kadınlarda final mücadelesi Merkez Kort'ta Çek raket Marketa Vondrousova ve Tunuslu Ons Jabeur karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-0 kaznanan ve şampiyonluğa uzanan taraf Marketa Vondrousova oldu.

Wimbledon tarihine geçti

24 yaşındaki Çek raket Marketa Vondrousova tarihte WTA tek kadınlar dünya sıralamasında kariyerinde hiç seribaşı olmadan Wimbledon kazanmayı başaran ilk oyuncu oldu.

Şampiyon dünya 42.'si

Marketa Vondrousova daha önce kariyerinde hiç WTA tek kadındalar sıralamasında dereceye girmeyi başaramadı. Çek raket finali kazanmadan önce kadınlar dünya sıralamasında 42. sırada yer alıyordu.

Erkeklerde heyecan verici final

Wimbledon tek erkekler finalinde ise yarın WTA dünya bir numarası Carlos Alcaraz ve 2 numarası, son şampiyon Novak Djokovic şampiyonluk için Merkez Kort'ta karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler