Fenerbahçeli Willian Arao'dan açıklamalar

04.12.2022 - 17:50 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 18:25

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Willian Arao NTV'ye verdiği röportajda merak edilenleri cevaplarken sarı lacivertli takımda en yetenekli gördüğü ismi açıkladı.

Fenerbahçeli Willian Arao'dan açıklamalar

Sezon başında Fenerbahçe'nin Flamengo'dan transfer ettiği Brezilyalı futbolcu Willian Arao NTV ekranlarında verdiği röportaj ile samimi açıklamalar yaptı.

Brezilya Ligi ve Türkiye Ligi arasında belli farklar var

Arao "İyi bir şekilde karşılandım, çok fazla arkadaşım İngilizce konuşuyor. Ben de İngilizce konuşuyorum. İspanyolca konuşan arkadaşlarım da var. Futbol anlamında ilk başlarda belli farklar vardı bunları hissettim. Brezilya Ligi ve Türkiye Ligi arasında belli farklar var, ilk maçlarda bunu hissettim. Daha sonra adapte oldum. Aslında bizim nasıl oynadığımız önemli, hocamızla daha önce de çalışmıştım

 
 
 

Brezilya'da futbol daha sakin

Brezilya'da futbolun daha sakin oynandığını söyleyebilirim. Brezilya'da her temasta faul çalınabiliyor, burada durum biraz daha farklı. Oyunun burada daha hızlı oynanmasını sağlıyor. Aynı zamanda hava şartları, saha şartları oyunun daha hızlı oynanmasını sağlıyor.

 
 

Miha, Mert veya İsmail'le daha rahatım

Crespo veya başka bir arkadaşımla da oynadığımda kendimi rahat hissediyorum. Crespo'yla daha birbirimizi tamamlayan özelliklerimiz olabilir ama ben Miha, Mert veya İsmail'le oynayınca kendimi rahat hissediyorum. Hocamız kimle oynamamı isterse ben rahat bir şekilde oynuyorum"

 
 
 
 

Eksiğim az gol atmam

Eksiğim bence gol bölgelerinde biraz daha gol atabilmem gerekiyor. Birkaç tane pozisyonum oldu ama gol bulamadım. Daha konsantre olup daha bitirici olabileceğimi düşünüyorum. Takımda çok iyi bir hava var. Arkadaşlık çok iyi, daha da önemlisi herkesin birbirine saygısı var. Bir oyuncu oynamıyorken diğerleri ona saygı duyabiliyor. 

 
 

Hayalim UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmak

Hayalim Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ni kazanması. Ben oynadığım tüm takımlarda kupa kazanmak için oynadım. Maçlar oynandığında kontrolümüz dışında gelişebilir ama biz her maçı kazanmak için çalışıyoruz ve sahaya çıkıyoruz. Ligde veya kupada da kazanmak için sahada oluyoruz

Herkes Arda diyor ama benim için Ferdi

Kesinlikle Arda Avrupa'nın en büyük takımlarında oynayabilir. Bir de sizin görmediğiniz kısmı var. Kendisini sürekli geliştirmeye çalışıyor. Nasıl çalıştığını biliyoruz. Daha tecrübeli oyunculardan sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıyor ve bunu sahada uyguluyor. Herkes Arda Güler'den bahsediyor ama benim için en yeteneklisi Ferdi

Galatasaray'dan teklif aldı mı?

İtiraf etmem gerekirse böyle bir şey olup olmadığını hatırlamıyorum. Benim menajerim babam, somut şeyler olmayınca bana söylemiyor. Belki olmuş olabilir ama benim haberim yok.

Senin için hazırladığımız haberler