Wilbekin ve Larkin gitti, Tarık geldi! Son saniyede maçı kazandırdı

25.02.2024 - 18:19 | Son Güncellenme: 25.02.2024 - 18:44

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri B Grubu 2'nci maçında İzlanda ile karşılaştı. Tarık Biberovic, maçta yıldızlaştı.

Wilbekin ve Larkin gitti, Tarık geldi! Son saniyede maçı kazandırdı

AJANSSPOR HABER

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri B grubu 2'nci maçında İzlanda'yı, 76-75 mağlup etmeyi başardı. Milli Takımın devşirme oyuncusu Tarık Biberovic, karşılaşmada son saniye basketiyle yıldızlaştı. İşte detaylar...

Son sahne Biberovic'in

Tarık Biberovic, karşılaşmanın son saniyesinde sahneye çıkarak Türkiye'ye maçı kazandırdı. Biberovic, skor 74-75'i gösterirken kenardan topu alarak rakibinin üstünden maçı kazandıran basketi atmayı başardı. 

Tarık Biberovic'in istatistikleri

Tarık Biberovic, Türkiye'nin İzlanda'yı 76-75 mağlup ettiği karşılaşmayı 11 sayı, 4 ribaund ve 1 asist ile tamamladı. 23 yaşındaki basketbolcu, 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri ilk maçında İtalya karşısında ise 27 sayı, 8 ribaund ve 4 asist ile mücadele etti. Türkiye bu karşılaşmada İtalya'ya 87-80 mağlup oldu.

Wilbekin ve Larkin'in ardından devşirildi

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda yazın devşirme krizi yaşanmıştı. Scottie Wilbekin ve Shane Larkin, sakatlıklarını öne sürerek takıma katılmayı reddetmişti. Disiplin Kurulu tarafından ceza alan bu ikili, devşirme statülerini kaybetmişti. Türkiye, Wilbekin ve Larkin'in yerine 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesinde Tarık Biberovic'i devşirme oyuncu statüsünde kadroya ekledi.

6 sezondur Fenerbahçe formasıyla

Tarık Biberovic, 2018-2019 sezonundan bu yana Fenerbahçe Beko için mücadele ediyor. Aslen Bosna Hersek'li olan Biberovic, Spars takımıyla Adidas Next Generation Turnuvası’nda gösterdiği performansla Fenerbahçe'nin dikkatini çekmişti. Biberovic, Türkiye'de Sarı-Lacivertli formayla 6'ncı sezonunu geçiriyor.

Senin için hazırladığımız haberler