Freiburg'u Deviren West Ham United, 50 yıllık rekoru kırdı!

05.10.2023 - 22:55 | Son Güncellenme: 05.10.2023 - 22:58

Premier Lig ekiplerinden West Ham United, bugün Avrupa Ligi'nde Freiburg'u 2-1 mağlup etti. İngiliz ekibi bu sonuçla yeni bir rekorun sahibi oldu.

Freiburg'u Deviren West Ham United, 50 yıllık rekoru kırdı!

AJANSSPOR - HABER

West Ham United, Avrupa Ligi'nde bu akşam Freiburg karşısında aldığı galibiyetle, Avrupa'da çıktığı üst üste 17'inci maçında da yenilmemeyi başardı. David Moyes ve öğrencileri bu sayıya ulaşan ilk İngiliz kulübü oldu.

17 maçta 1 beraberlik

West Ham United, geçen sezondan bu yana oynadığı 17 Avrupa maçı mücadelesinin 16'sında sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

İngiliz ekip yalnızca, geçen sezon Konferans Ligi çeyrek finali ilk maçında karşılaştığı Gent ile berabere kaldı.

Tottenham ve Leeds'i geride bıraktı

Avrupa maçlarında 17 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen West Ham, önceki rekorun ortak sahibi olan Leeds United ve Tottenham'ı geride bıraktı. 

Leeds United ve Totteham sırasıyla 1968 ve 1972 yıllarında Avrupa'da üst üste 16 maçta mağlup olmayan İngiliz takımlarıydı. Bu rekor 55 yıl sonra West Ham United tarafından tarih oldu.

İlgini Çekebilir
CANLI | Spartak Trnava - Fenerbahçe
Habere Git

Kupayı müzesine götürdü

Bu başarısı West Ham United'a Avrupa Konferans Ligi şampiyonluğunu da getirdi. Geçen sezon finalde Fiorentina'yı mağlup eden İngiliz ekibi, elemelerde sırasıyla AEK Larnaca, Gent ve AZ Alkmaar engellerini de aşmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler