Vurun kırın ceza almayın... Öyle mi?

05.11.2018 - 19:15 | Son Güncellenme: 05.11.2018 - 16:16

Türkiye'de sesi çok çıkanın hükmü geçiyor. Ancak spordaki bu anlayışın son bulmaması halinde ''Türk Futbolu'' diye bir şey kalmayacak yakında.

Cuma akşamı oynanan derbi sonrası yaşananalar tek kelime ile ''Rezalettir''. Zamanında premier lig, La Liga, Fransa 1'de ve benzeri büyük liglerde vukuat dosyaları bulunmayan futbolcuların İstanbul'un göbeğinde Avrupa'nın en önemli derbilerinden bir tanesi sonrası ortalığı karıştırmaları, sezon boyunca sergileyemedikleri performansı kaba kuvvetle aramaları tam anlamıyla skandaldır.

Neden burası? Bu ülke dingonun ahırı mıdır?

Avrupa'da milyon Euro ücret alamayacak derecede başarısız Belhanda'sı, Soldado'su, Premier Lig'den gerisin geriye dönen N'diayesi, rüştünü ispat edememiş Jailson'u burada üçer beşer milyon Euro alıp beşte biri kadar futbol oynamıyor. Bir de sanki çok hırslıymışlar gibi birbirlerine dayılanmalar tokatlar yumruklar.

TFF bu şansı değerlendirmeli. İnsanların çoluk çocuk izlediği , Avrupa basının takip ettiği bu derbiyi mahalle maçına çevirenlere dur demeli. Provoke edene katmerli karışana yangına benzinle gidene de hak ettiği cezalar verilmeli.

Bir Not da Hasan Şaş'a...İster tak ister takma!...

Yaşın 42 oldu. Boynunda Hoca kartıyla dolaşıyorsun. Ve yarı yaşındaki adamların kavgasına koşarak karışıyorsun. Ama ayırmak için değil dahil olmak için. Ardından ''Ne Şah takmışın ne sultan'' gibisinden bir mesaj atıyorsun. Ya arkadaş sen artık başka bir kulvardasın. Ya bunu idirak edeceksin ya da bu diyardan gideceksin. Futbolcuya bir veriliyorsa sana 11 verilmeli. İkincisinde de men gelmeli. Futbolun kuralları yasaları var. Sen ister tak, ister takma. Ben debüyüklerimin bana yetişme çağında sürekli söylediği bir deyim ile karşılık vereyim madem öyle...''Ya bu deveyi güdersin, ya bu diyardan gidersin''

 

 

Senin için hazırladığımız haberler