Volkan Demirel'den Hakeme Eleştiri: "Deyince Hatalı Biz Oluyoruz"

02.04.2022 - 23:10 | Son Güncellenme: 03.04.2022 - 00:00

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ün deplasmanda Galatasaray'a 2-0 yenildiği maç sonrası Volkan Demirel konuştu. İşte detaylar.

Volkan Demirel'den Hakeme Eleştiri: "Deyince Hatalı Biz Oluyoruz"

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ün deplasmanda Galatasaray'a 2-0 yenildiği maç sonrası teknik direktör Volkan Demirel açıklamalarda bulundu.

"6 tane net pozisyonumuz var"

Demirel, "Planladığımız durum ilk 15 dakikayı atlatıp oyuna hakim olmaktı. Penaltı kararı doğru veya yanlış yorum yapmayacağım. Sonra 2-0 geriye düştük. Bu stadyumda 2-0'dan sonra işiniz zorlaşıyor. İlk yarının bitmesini bekledik, değişiklikler yaptık ve oyunu ele geçirdik. Ortada geçen bir maçtı, penaltı pozisyonu ve yediğimiz ikinci golle geriye düştük. İkinci yarıda oyunun hakimi bizdik. 6 tane net pozisyonumuz var. Penaltıyı da kaçırdık. Bu kadar fırsatta atamazsanız mağlup olursunuz.

"Hakem onu görüyor, bir şey diyemiyoruz"

İyi organize olduk, doğru şeyler anlattık ama goller dışında takımdan memnunum. İlk yarıdaki oyundan da kısım kısım memnun olduğum yerler var. Büyük camialara karşı mücadele etmek istiyorsanız biraz daha dikkatli olmak lazım. Çünkü bütün faktörler onların yanında. Kırılma anı erken verilen penaltı. Hakem onu görüyor, bir şey diyemiyoruz. Deyince hatalı biz oluyoruz, demeyince içimiz içimizi yiyor. Ancak 2-0'dan sonraki oyundan memnunum" dedi. 

Geriden oyun kurma

Basın toplantısında açıklamalarına devam eden Demirel, “Bu fantezide de atılan golden çok yenilen gol mevcut. Ben Galatasaray’a karşı bunu denersem, olay farklı yerlere gider. İlk 15 dakika gerçekten baskı yiyeceğimizi düşündüğüm için zaman geçirmeye çalıştık. Ama penaltı oyun düzenimizi bozdu. Evet geçmişte bu takım bunu iyi yapıyordu ama 2’nci bölgeden 3’üncü bölgeye geçişte zorlanıyorlardı. Biz daha çok gol pozisyonu üretebilecek bir takım yaratmaya çalışıyorum Benden önceki teknik adam bu takımı buna çok iyi alıştırmış. Alışkanlıklardan kurtulmak kolay değil. Geriden oyun kurma anlamında iyi organize edilmiş bir takım var. Ama bu anlayış Türkiye’de biraz farklı lanse ediliyor. Ben elimdeki kadroyla Karagümrük’ü en iyi yere getirmeye çalışacağım” diye konuştu.

"Muslera bence bugün skoru belirleyen isim oldu"

Galatasaray’ın stadında konsantre olmamanın mümkün olmadığını kaydeden Volkan Demirel, “Herkes ister istemez konsantre olur. Oyunu skor anlamında tutabilseydik, ikinci yarıda üstünlüğü kurabilirdik. Verilen bir penaltı, kendi kurgumuzda kuramadığımız bir oyunda yediğimiz gol. Bunlar skora etki ediyor, 2-0’dan sonra bu atmosferde işiniz zor. Buna rağmen takım iyi bir reaksiyon gösterdi. Muslera bence bugün skoru belirleyen isim oldu” ifadelerini kullandı.

"Ligin bitmesine daha 2 ay var"

Demirel son olarak gelecek sezonla ilgili kafalarında bir planlama olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: “Ama ligin bitmesine daha 2 ay var. En iyi şekilde gelecek sezonun planlamasını yapıyoruz. Başkanımız ve sportif direktörümüz bu konuda çalışıyorlar. Benim ilk düşüncem bu sezonu en iyi şekilde bitirmek, gelecek sezona da en iyi şekilde başlamak. Tabii ki kafamızdaki şeyleri bir an önce yoluna sokmalıyız, yoksa geç kalabiliriz.” 

Senin için hazırladığımız haberler