Voleybolumuz hız kesmiyor!

01.07.2016 - 16:22 | Son Güncellenme: 01.07.2016 - 16:22

Voleybolumuz hız kesmiyor. Ligler bitiyor, hemen akabinde milli takım maçları başlıyor.

Sevgili dostlar, öncelikle Ramazan Bayramınızı yürekten kutluyorum. Sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı nice bayramlar diliyorum. Voleybolumuz hız kesmiyor. Ligler bitiyor, hemen akabinde milli takım maçları başlıyor. Milli takım kadrosu dışında kalanlar ise plaj voleybol turnuvalarında mücadele ediyorlar.

Yani voleybolculara dur durak yok. Hem çeşitli ülke ve şehir görüyorlar; hem de maçlarını yaparken, tatillerini de yapmış oluyorlar. Böylece görev ve tatil bir arada oluyor. Bu yoğun trafik arasında Federasyon Başkanı Özkan Mutlugil, fıtık rahatsızlığı yaşadı. Acılar içerisinde büyük fedakarlık gösterdi. Maçları izlemeyi ihmal etmedi. 

BAYANLARIMIZ OLİMPİYATLARDA YOK!

Kulüp olarak yıllardır Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Dünya Şampiyon Kulüpler Ligi’ne ambargo koyan voleybolumuz, milli takım olarak da birçok derecelere imzasını attı. Genç bir kadro ve yeni bir antrenör ile bu sezon mücadele eden bayan millilerimiz İsviçre’de Montreux Uluslar arası Turnuva ile Rusya, ABD ve Ankara’da düzenlenen Grand Prix Etaplarında başarılı olamadılar. Son etap maçlarını 6-10 Temmuz 2016’da Tayland’da yapacak olan filenin sultanları Olimpiyat Oyunlarına katılamıyor. Ama bu takım gelecek için umut veriyor. 2020 Olimpiyat Oyunlarına şimdiden hazırlanan millilerimizden derece bekliyoruz.

ERKEK MİLLİLERİMİZDE ÇIKIŞ VAR!

Erkek voleybolumuza gelince kulüp olarak onlarda Avrupa gruplarında iyi dereceler elde etmelerine rağmen 6’lı finale kalan tek takımımız Halkbank oldu. 4’lü finali altın set ile kaybetti. Erkek Milli takımlarımıza gelince Dünya Ligi’ne iyi başladı. İzmir’de oynanan 1. Etap maçlarında Portekiz, Slovakya ve Hollanda’yı, Mısır’da 2 Etap’ta ise Japonya ve Finlanda’yı yendi. 5 galibiyet alırken, Ev sahibi Mısır’a yenilmekten kurtulamadı. Millilerimiz 3. Etap maçlarını Çin’de Japonya, Çin ve Slovakya ile yapacak. İlk 3 dereceye girdiği takdirde Portekiz’de 4’lü finalde şampiyonluk kovalayacak.   

FEDERASYONU YÜREKTEN KUTLUYORUM!

Milli takımlarımızdan bahsederken altyapılardaki voleybol festivalinden de bahsetmemek olmazdı. Erkek Milli Takımın İzmir’deki Dünya Ligi maçlarını izlerken, Federasyonun Küçük, Yıldız, Genç bayan ve erkekler kategorilerinde yeni yapılan İzmir Fuar alanında düzenlediği Voleybol Festivalini de izleme fırsatı bulduk. Çok iyi düşünülmüş bir organizasyon. Türkiye gruplarında dereceye giren takımların katıldığı festivale ülkemizin dört bucağından gelen takımlar vardı. İzmir ve denizi görmeyen o genç sporcuların mutluluğunu görmek gerekirdi. Federasyonu yürekten kutluyorum.  

Senin için hazırladığımız haberler