Vitor Pereira'dan Olympiakos maçı için 'sistem' yanıtı!

24.11.2021 - 19:17 | Son Güncellenme: 24.11.2021 - 20:21

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ve Yunan oyuncu Dimitris Pelkas, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Olympiakos maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Vitor Pereira'dan Olympiakos maçı için 'sistem' yanıtı!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ve Yunan oyuncu Dimitris Pelkas, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Olympiakos maçı öncesinde Karaiskakis Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak söz alan ve Olympiakos karşısında hedeflerinin galibiyet olduğunu söyleyen Fenerbahçe'nin Yunan futbolcusu Dimitris Pelkas, şu ifadeleri kullandı:

 

Pelkas: "Elimden gelen her şeyi vereceğim"

"Yarın ki maçta alınacak bir galibiyetin tur atlamak için çok önemli bir fırsat olacağını düşünüyorum. Gerçekten ülkeme dönmek benim için çok hoş. Yarın oynarsam elimden gelen her şeyi vereceğim. Umarım galip geliriz. Sakatlık sonrası dönem benim için değildi. Bana ne zaman şans gelirse elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Yarın ki maç benim için özel olacak, hiç şüphe yok ki ben Yunanistan'da oynadığım zaman onlarla büyük bir rekabet içerisindeydim. Eğer oynarsam yarın elimden geleni yapacağım."

Pelkas, 2-1 kazanılan Galatasaray derbisiyle ilgili olarak ise şöyle konuştu:

 

"Derbi galibiyetine ihtiyacımız vardı"

 

"Şu anda iyi bir moddayız. Derbi galibiyetine de ihtiyacımız vardı, gerçekten büyük bir galibiyetti bizim için. Takımda kendi aramızda yaptığımız konuşmada da bu maçı unutmamız gerektiğini bu maçın geride kaldığını ve yarınki maça odaklanmamız gerektiğini söyledik çünkü yarınki maç bizim için de çok önemli. Fenerbahçe yarıştığı tüm kulvarlarda lig olsun, Avrupa olsun her zaman ilk sırayı hedefler. Dolayısıyla biz de yarınki maça odaklandık."

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira ise Avrupa Liginde devam etmek istediklerini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

Pereira: "İki taraf içinde 3 puanı almak çok önemli"

"Hiç şüphe yok ki zor bir maç olacak. İki iyi takımın karşılaşması olacak. Olympiakos tecrübeli bir takım. Devamlı olarak Şampiyonlar Ligi ve UEFA'da oynayan bir takım. Avrupa takımlarına karşı oynamaya alışkın bir takım. Bizim onlarla oynadığımız maçtan sonra yapmamız gereken düzeltmeler var. Özellikle gol yediğimizde rakibimize kendi stadımızda verdiğimiz gibi kontratak şansları vermemeliyiz. Daha istikrarlı performans sergilemeliyiz ve kendi seviyemizde oynamalıyız. Öz güvenli bir şekilde oynamalıyız. Kafamızda 3 puanı almak var. İki taraf içinde 3 puanı almak çok önemli çünkü gruptaki şans için belirleyici olacak. Umuyorum ki yarın güzel bir atmosfer olacak, buraya tekrar geri dönmek güzel bir his."

İlgini Çekebilir
Olympiakos'un hocası Pedro Martins: 'Fenerbahçe’nin hatalarından yararlanmak istiyoruz'
Habere Git

Vitor Pereira, Olympiakos karşısında savunma planının sorulmasına ise şu cevabı verdi:

 

"Rakibiniz hangi sistemde oynayacağınızı bilemez"

 

"Biz birden fazla sistemle oynamaya çalışıyoruz, takımı bu şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Çünkü farklı takımlarla oynuyoruz. Dolayısıyla maçlarda hem dörtlü hem de üçlü savunmayla oynayabilmemiz bizim için çok önemli. Bazen maç içerisinde sisteminizi değiştirebilirsiniz, rakibiniz şaşırtabilirsiniz. Yarın oynayacağınız maçta rakibiniz hangi sistemde oynayacağınızı bilemez. Bizim için önemli olan dörtlüde de üçlüde de oynuyor olsak istikrarlı bir performans sergileyebilmemiz çünkü daha önce de dediğim gibi futbolun geleceği bu şekilde. Atak ve ofans halinde farklı formasyonlar sergileyebilirsiniz, boşlukların nerede olduğuna bakarsınız. Modern futbol budur. Eğer taktiksel bir kültürünüz olursa farklı sistemleri bir şekilde sergileyebilirsiniz saha içerisinde Önemli olan takımın teknik direktörünün neler istediğinin anlaması oyuncuların çünkü en önemlisi oyuncuların oyunu anlaması. "

Vitor Pereira, yarın oynanacak maçta takımda rotasyon olup olmayacağıyla ilgili ise şöyle konuştu:

 

"Önemli olan bizim için takımda doğru bir dengeye sahip olmak"

 

"Yarın ki tercihimizi görmek için yarını beklemeliyiz. Galatasaray maçı geride aldı, gerçekten iyi bir maçtı. Şimdi Olympiakos maçına odaklanmalıyız. Olympiakos da çok güçlü bir takım. Yarın burada harika bir atmosfer olacak. Önemli olan bizim için takımda doğru bir dengeye sahip olmak. Yarın olabilecek en iyi koşullarda sahaya çıkmamız gerekiyor. Son maç zor bir maçtı, yarın ki maçta zor bir maç olacak. Dolayısıyla dengeyi sağlamamız gerekiyor. Oyuncuların da toparlanmaları da birbirlerinden farklı olabiliyor. Bazı oyuncular diğer oyunculardan daha hızlı toparlanabiliyor. Oyuncularla kendi aramızda konuştuktan sonra en dengeli kararın ne olacağına karar verip seçimimize karar vereceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler