Vincenzo Montella: Ülkemizin ruhu ile sahada olacağız

22.11.2023 - 01:22 | Son Güncellenme: 22.11.2023 - 01:47

A Milli Futbol Takımımızın, Galler ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp gruptan lider çıkmayı garantilediği maçın ardından teknik direktör Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

Vincenzo Montella: Ülkemizin ruhu ile sahada olacağız

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takımımızın deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kalarak EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nu lider bitirdiği karşılaşmanın ardından teknik direktör Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

"Gerçekten memnunum, gerçekten gururluyum"

Galler'in ilk yarıdaki üstünlüğüne reaksiyon gösterdiklerini belirten Montella "Çok zorlu bir karşılaşma geçti. Bekletimizin dışında bir şey olmadı. Onların fiziksel gücünü maçın başında daha çok hissettik. Galler de kendi sahasında ne kadar zorlu olduğunu bir kez daha gösterdi. İlk yarıda daha fazlasını yapabilirdik. İkinci yarıya başladığımızda reaksiyon gösterdik ve gol arayışlarına başladık. Bu yüzden gerçekten memnunum. Gerçekten gururluyum ve grubu lider olarak tamamladık." dedi.

"Bu bayrak için her şeyi yapacağım"

Türk Milli Takımı'ndan teklif aldığında çok gururlandığını belirten İtalyan teknik direktör "Beni çağırdıkları andan itibaren çok gururlandım. Bu bayrak için her şeyi yapacağım. Ne kadar çalışmamız gerekiyorsa çalışacağız. Burada olmak gurur meselesi. " dedi.

İlgini Çekebilir
UEFA Euro 2024'te play-off eşleşmeleri belli oldu
Habere Git

"Ülkemizin ruhu ile sahada olacağız"

Grubu lider tamamlayarak 2. torbaya girmemizin ardıdan 3. torbadaki takımları da değerlendiren Montella "3'üncü torbadaki takımlar da fena değil. Kim çıkarsa çıksın bir mücadelemizi yapacağız. Bu akşam yaptığımız gibi ülkemizin ruhuyla sahada olacağız her seferinde." dedi.

"Takıma ne kadar güvendiğiniz apaçık ortada"

Basının takıma gösterdiği ilgili değerlendiren teknik direktör "Bu birincilik için çok mutluyuz. Takıma basının da çok fazla iltifatı yağdı. Takıma ne kadar güvendiğiniz apaçık ortada." dedi.

"Bu tarz reaksiyonları gösteren bir takıma sahip olduğumuz için mutluyum"

Oyuncuların ikinci yarıda gösterdiği reaksiyonu takdir eden Montella "Baktığınızda maça gelmek gerekirse zorlu bir karşılaşma olacağını biliyorduk. İlk yarıda belki daha fazlasını yapabilirdik. En önemlisi Milli Takıma geldiğimde en iyi şey ikinci yarıda gösteridiğimiz reaksiyondu. Bu tarz reaksiyonları gösteren gruba sahip olduğumuz için çok mutluyum."

İlgini Çekebilir
Galler-Türkiye maçında Galler rejisi VAR'a nazire yaptı!
Habere Git

Milli takımın santrfor eksikliği var mı? Montella yanıtladı

Milli takımın golcü rotasyonunun eksik olup olmadığına yönelik soruya Vincenzo Montella "Baktığınızda bu maçta Cenk Tosun'un eksikliğini yaşadık. Daha önce iki gol atmıştı. Enes Ünal da değerlendirebileceğimiz bir oyuncu." yanıtını verdi.

"Bütün futbolcular gelişime açık"

Takımdaki bütün oyuncuların  gelişme potansliyeli olduğunu söyleyen 49 yaşındaki çalıştırıcı "Bütün futbolcuların gelişebileceğine inanan bir insanım. Tüm çalışmalarım hepsi için oluyor. Kenan daha önce bu seviyelerde kendini gösterme fırsatı bulamamıştı. Ama genel olarak bütün oyuncular gelişmeye açık ve gelişebileceklerini biliyorum." dedi.

"Kaleci konusunda gönlüm çok rahat"

Elindeki kaleci rotasyonunu değerlendiren Montella "Çok genç bir kaleci. Ama Almanya maçında ne kadar iyi bir kalecli olduğunu gösterdi. oraya döndüğünde oynayabilecek. Genç olmasına karşın deneyimi var. Umarım orada oynama fırsatı bulur. Ne kadar iyi bir kaleci olduğunu bizlere gösterir. Kaleci konusunda gönlüm çok rahat. Uğurcan çok iyi iki maç oynadı. Mert Günok da ne kadar iyi ve deneyimli kaleci olduğunu gösterdi. Ertaç da iyi bir kaleci ve kaleci konusunda gönlüm çok rahat." dedi.

İlgini Çekebilir
Lider gittik lider döndük! A Milli Takım tarih yazdı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler