Vincenzo Montella: "Bence Avrupa'da en iyi 5'teyiz"

07.07.2024 - 00:38 | Son Güncellenme: 07.07.2024 - 01:34

EURO 2024 çeyrek final maçında Hollanda'ya 2-1 mağlup olan Türkiye, turnuvaya veda etti. Teknik direktör Vincenzo Montella maç sonrası açıklamalar yaptı.

Vincenzo Montella: "Bence Avrupa'da en iyi 5'teyiz"

AJANSSPOR-HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında A Milli Futbol Takımı, Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella maç sonrası açıklamalarda bulundu.

"Bence Avrupa'nın en iyi ilk 5 takımı içerisindeyiz"

Üzgün olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan İtalyan teknik adam, "Avrupa Şampiyonası'nda oynama şekline baktığınızda takım ruhuyla beraber, kimlik kazandırarak oynadığımız için gururluyuz. Futbolcularımızın alınlarından öpmek lazım. Maçları okuma şekilleri... Bizim bir hayalimiz vardı, çok yaklaşmıştık. Üzgünüz ama hayal kırıklığı olarak algılamamak lazım. Çok yakındık ama maalesef futbol böyle. Bence Avrupa'nın en iyi ilk 5 takımı içerisindeyiz.

"Turnuvanın en genç takımı olduğumuz için deneyimden faydalanamadık"

Maçın geneline baktığınızda çok iyi oynadığımız bölüm vardı. 10 dakikalık topa sahip olamadığımız bölüm vardı. Turnuvanın en genç takımı olduğumuz için deneyimden faydalanamadık. O anları iyi yönetemedik. Bütün nötr olan ülkeler bize sempati duymuştu. 

"Rakipten daha fazla şut attık, değerlendiremedik"

Bunu korumamız ve bir dahaki şampiyonalara götürmemiz gerekiyor. Muhtemelen 8 sene sonraki Avrupa Şampiyonası'nda da bu takımın yarısı burada olacak. Rakipten daha fazla şut attık, değerlendiremedik. Gol beklentisi de daha fazlaydı. Gurur duymamız gereken bir tablo var. 

"Uluslar Ligi'nde bir üst kategoriye geçmek istiyoruz"

Şimdi futbolcularımızın dinlenmeleri gerekiyor. Eylül itibarıyla Uluslar Ligi'nde bir üst kategoriye geçmek istiyoruz. Sonrasında Dünya Kupası'na hazırlanacağız" dedi. 

"Çok daha iyi bir oyuncu olacaktır"

Montella," Arda Güler ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu gösterdi. 20 yaşında bile değil ama geleceği çok parlak. Çok daha iyi bir oyuncu olacaktır." dedi.

"Yenilmemize rağmen Türk milleti, halkı bizi tanıyor"

Oyuncu değişiklikleri hakkında Montella, "Her zaman bu soruyu sormak kolay. Oyuncu değişikliklerini erken yapsaydık gol de yiyebilirdik. O zaman da niye bu kadar erken oyuncu değişikliği yaptın derdiniz. Pişmanlık duymamız gerekiyor. Çok iyi Avrupa Şampiyonası oynadık kanımca. İspanya 90. dakikada itibarıyla bizimle aynı sayıda maç kazanan takım, biz daha fazla gol atan takımız. Biz daha şevkle savunma yapan ve oynayan takımız. Çok genç takımımız var. 4-5 oyuncumuz burada değildi. En genç takım biziz. Takımımızla gurur duymamız gerekiyor. Türk ruhuyla çıktılar, oynadılar. Ben hepsiyle gurur duyuyorum. Yenilmemize rağmen Türk milleti, halkı bizi tanıyor. Bu oyuncular gördükleri sevgiyi hak ediyor. Bu şampiyona sonrasında Türkiye'ye farklı bakılacak. Daha fazla saygıyla bakılacak Türkiye'ye." dedi.

"Çalışmaların meyvelerini toplamak isterim"

"Devam etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna Montella, "Bir sonraki turnuva, eylül ayındaki Uluslar Ligi. Bizim hefefimiz bu turnuva. Daha sonra dinlenme şansımız olacak. Yeni hedefler koyacağız önümüze. Uluslar Ligi'nin 1. kademesine girmek istiyoruz ve Dünya Kupası elemelerini geçmek istiyoruz. O yüzden soruyu çok anlayamadım açıkçası. Neden öyle bir düşüncem olmasım? Buradaki çalışmam büyük bir keyif aldım takımımla gurur duyuyorum. Çünkü çoğu çok genç oyuncular. Dolayısıyla yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamak isterim." dedi.

"Ben artık geleceğe daha güvenle ve net bakıyorum"

"Bu turnuva ile ilgili özeleştiri yapsanız bu ne olurdu?" Montella, "Çok güzel bir gruptaydık. Büyük bir yürekle sahaya çıktık, oynadık. Çok iyi futbol oynadık. Şu an yapılması gereken şey, neler yolunda gitti. Bunun altını çizmek gerek. Ben pişmanlık duymuyorum, oyuncularımın da pişmanlık duymaması gerekir. Gururluyuz. Tabii ki hayal kırıklığı yaşadık çünkü daha fazlasını hak ediyorduk. Ama organizasyonda 3 maç kazandık ve Türk rekorunu egale ettik. O yüzden 90 dakika içerisinde daha önce 3 maç kazanıldı mı onu da hatırlamıyorum o da işin detayı. Ben artık geleceğe daha güvenle ve net bakıyorum." dedi.

"Tecrübesizlik demek kolay ve doğru"

"Türkiye tecrübesizlikten mi kaybetti?" sorusuna Montella, "Çıkardığımız dersler ya da cebimize koyduğumuz güzel hisler diyelim. Bu tür tgurnuvada oynadığımız futbol, yarattığımız şeye baktığımızda tabii ki kolay değil. Tecrübesizlik demek kolay ve doğru çünkü maçın kilit bir anında belki topu biraz daha farklı çevirebilirdik. Ama şu da doğru, sahadaki birçok oyuncu bugün kulüplerinde de sezon içerisinde çok büyük devamlılık göstermemiş oyuncular. Bu hep unutuluyor. Tecrübe dediğimiz şey de çıkıp oynayıp ediniyorsunuz. Sadece bir şeylerşi söyleyip duymakla tecrübe edinmiyorsunuz o yüzden bir miktar bu boyutumuz eksikti. Bu seviyede futbol oynama alışkanlığımız artabilir, 2-3-4 günde bir maça çıkmak, mental ve fiziksel boyutu, maçı yönetmek dediğimizd ebunlar eksik olabilir. " dedi.

"Kendimizi iyileştirmeye devam etmeliyiz"

"Bu turnuvada bir finalin tohumları atılır diyebilir miyiz?" sorusuna Montella, "Kesinlikle evet. Burada büyük bir tecrübe edindik. Ve nasıl oynadığımıza ve sahada ne gösterdiğimize baktığımızda şunu söylemek lazım, Türkiye'de bu takıma büyük sevgi duyuluyor, dünyanın başka yerlerinde de futbolseverler de bu takıma sempati ile bakıyor. Burada durmak yok. Bu bizim attığımız bir temel, bu bir başlangıç belkide. Kendimizi iyileştirmeye devam etmeliyiz çünkü gelecek bizden yana olacak." dedi.
 
 
 
 

 

"Çok şanslı değildik"

"Fazla şans tanıyamadığınız için üzüldüğünüz oyuncu var mı? ve maçın hakemi hakkında   Montella, "Çok şanslı değildik hakem tarafında ama fazla bir şey eklemek istemiyorum. " dedi.

"Taraftar sonuna kadar bizim destekçimiz oldu"

"Atmosferden bahsedebilir misin?" sorusuna Montella, "Evet, Türkiye'de alıştığımız atmosfer gibiydi. Taraftar sonuna kadar bizim destekçimiz oldu. Ve tabii ki büyük bir gururla, tutkuyla takımın arkasında oldu. Beni gerçekten gururlandıran şey, bu akşamki yenilgiden sonra insanların sevgilerini göstermeye devam etmesi oldu. Bu beni çok mutlu ediyor. Bizim bu tutkuyu, performanslarımızla desteklemeye devam etmemiz gerekiyor. Daha sonra kazanırsınız ya da kaybedersiniz ve bunu da taraftar kabul eder." dedi.

"Futbolla alakası olmayan bir şeyle konuşacak enerjim yok"

"Bozkurt konusu takımı nasıl etkiledi?" sorusuna Montella, "Ben dün bu soruyu cevaplamıştım. Tabii zor ve karmaşık bir mesele bu maç sonraısnda futboldan bahsetmeye çalıştığımızda. Benim futbolla alakası olmayan bir şeyle konuşacak enerjim yok. Buna ekleyeceğim başka bir şey yok." dedi.
 
 
 
 

 

Senin için hazırladığımız haberler