Galler Maçında A Milli Takım'ın Golü Ofsayta Takıldı! Tartışmalı Pozisyon...

19.06.2023 - 22:25 | Son Güncellenme: 19.06.2023 - 22:34

A Milli Takımımız, Samsun'da Galler ile oynadığı maçta hakem Maresca, A Milli Takım'ın attığı golü tartışmalı bir şeklide iptal etti. İşte haberle ilgili tüm detaylar

Galler Maçında A Milli Takım'ın Golü Ofsayta Takıldı! Tartışmalı Pozisyon...

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu dördüncü maçında Galler ile kozlarını paylaşıyor. Maçın 8. Dakikasında golümüz iptal edildi.

Ofsayt gerekçesiyle iptal edildi

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde bu akşam Samsun'da oynanan Türkiye-Galler karşılaşmasının ilk yarısında Türkiye'nin, Zeki'nin ortası sonrası Galler takımının kendi kalesine attığı gol, maçı yöneten hakem Fabio Maresca tarafından monitörde incelendikten sonra ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

VAR, monitöre çağırdI

VAR'da görevli İtalyan Massimiliano Irrati, uzun sayılacak bir incelemenin ardından hakemi monitöre çağırdı. Monitördeki görüntüyü inceleyen hakem Maresca, ofsayt gerekçesi ile golü iptal etti ve ofsayta hükmetti.

İlgini Çekebilir
CANLI | Türkiye-Galler
Habere Git

VAR protokolü aksini söylüyor

VAR protokolüne göre sistemde meydana gelen arızalar neticesinde bir pozisyon için karar verme imkanı yoksa, sahada hakemler tarafından verilen karar geçerli sayılıyor. İsviçre'deki VAR merkezinde görev yapan Irrati'nin de eğer böyle bir durum varsa müdahale etmeyip hakeme verdiği kararı uygulamasını söylemesi gerekirdi. Ancak gözle ayırt edilmesi zor bir ofsayt pozisyonu için hakemi monitöre çağırması anlaşılmaz bir durum. 

Senin için hazırladığımız haberler