Napoli-Milan: 2-2 (Maç sonucu-yazılı özet)

30.10.2023 - 00:35 | Son Güncellenme: 30.10.2023 - 00:55

İtalya Ligi 10. haftasında Napoli, 2-0 yenik duruma düştüğü maçta AC Milan ile sahasında 2-2 berabere kaldı. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Napoli-Milan: 2-2 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

İtalya Serie A Ligi 20. hafta mücadelesinde Napoli, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada AC Milan ile 2-2 berabere kaldı.

Pulisic ortaladı, Giroud bitirdi

Bu dev maçtaki ilk gol deplasman temsilcisi AC Milan'dan geldi. Karşılaşmanın 22. dakikasında Christian Pulisic'in yaptığı ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen ve kafa vuruşunu yapan Olivier Giroud, takımını 1-0 öne geçirdi.

Napoli deplasmanında öne geçen AC Milan, mücadelenin 31. dakikasında farkı 2'ye çıkardı. Milano ekibinde sahnede yine Olivier Giroud vardı. Fransız yıldız, bu kez Davide Calabria'nın sağ çizgiden yaptığı ortaya şık bir kafa vuruşu yaptı ve topu filelere gönderdi 2-0.

Olivier Giroud'un bu sezonki performansı

Bu sezon Milan ile 12. karşılaşmasına çıkan 37 yaşındaki forvet oyuncu, 6 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. 

Rudi Garcia değişikliğe gitti

İlk yarı Milan'ın 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Napoli teknik direktörü Rudi Garcia, ikinci yarıya üç oyuncu değiştirerek başladı. Garcia; Rui'nin yerine Olivera, Eljif Elmas'ın yerine Simone ve Rrahmani'ni yerine de Leo Oestigaard'ı aldı.

Politano doksana çaktı

Napoli, yapılan oyuncu değişiklikleri sonrası ikinci yarı kendine geldi ve aradığı golü de karşılaşmanın 50. dakikasında buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Giovanni Di Lorenzo'nun pası ile ceza sahası içine giren Matteo Politano, şık bir vuruş yaparak sol ayağıyla topu doksana taktı ve farkı 2'ye indirdi.

Raspadori frikikten yazdı

Skoru 2-1'e getiren Napoli, karşılaşmanın 62. dakikasında ceza sahası dışında serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Giacomo Raspadori, müthiş bir vuruş yaptı ve kaleci Mike Maignan'ı avladı 2-2.

Kalan dakikalarda da başka gol olmayınca Napoli, 2-0 yenik duruma düştüğü mücadelede AC Milan ile sahasında 2-2 berabere kaldı.

Bu sonuçla Napoli 18 puanla dördüncü, Milan ise 22 puanla üçüncü sırada yer aldı. İtalya Ligi'nde 25 puanla zirvede Inter yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler