VİDEO - Korkunç kaza! Arabası takla attı...

28.02.2021 - 17:03 | Son Güncellenme: 28.02.2021 - 21:08

Suudi Arabistan'da düzenlenen Formula E 2021 sezonunda korkunç bir kaza yaşandı. Sezonun ikinci yarışı olan Diriyah E-Prix'sinde Mahindra pilotu Alex Lynn, yarış esnasında araç kontrolünü kaybederek takla attı. Aracı metrelerce ters dönerek sürüklen İngiliz yarış pilotu Alex Lynn, kaza sonrası hastaneye kaldırıldı. İşte tüm detaylar...

VİDEO - Korkunç kaza! Arabası takla attı...

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula E 2021 sezonun ikinci yarışı olan Diriyah E-Prix'si büyük bir kazaya sahne oldu. Yarış esnasında Mahindra pilotu Alex Lynn, çok yüksek hızda araç kontrolünü kaybederek takla attı.

İşte o korkunç kaza anı (VİDEO)

Alex Lynn'ın direksiyon hakimiyetini kaybettiği yarış otomobili, önce yan bariyerlere çarptı. Ardından takla atarak yaklaşık 200 metre sürüklendi.

Pilotun durumu nasıl?

Kaza sonrası araçtan çıkartılan 27 yaşındaki İngiliz pilot Alex Lynn, hastanaye kaldırıldı.

Alex Lynn kimdir?

Formula E yarış pilotu Alex Lynn, yarış kariyerine 11 yaşında Andy Cox Racing ile kartingle başladı. 2009 yılında Formula Renault Birleşik Krallık Kış Kupası'na katılan Lynn, sırasıyla Formula 3, GP3 Serisi ve Formula E'de boy gösterdi. Henüz Formula E'de bir derece elde edemeyen İngiliz pilot, geçen yıl 24 Saat Le Mans'da Aston Martin aracıyla birincilik kazandı.

Formula E yarışları hakkında...

Öte yandan kaza sonrası pek çok yarış sever Formula E hakkında araştırma yaptı. İşte Formula E yarışları hakkında bilgiler

Dünyanın ilk elektrikle çalışan tek kişilik otomobil yarış serisi FORMULA E, ilk olarak 13 Eylül 2014 tarihinde başladı.

Diğer yarış organizasyonların aksine sonbaharda başlayan sezon, yazın son buluyor. Yarışların şehir merkezlerinde düzenlenen pistlerde gerçekleşmesi, Formula E'ye olan ilginin her geçen gün artmasını sağlıyor.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler