Formula 1 Haberleri | Hollanda GP'de Ferrari, Carlos Sainz'ı çıldırttı

04.09.2022 - 19:43 | Son Güncellenme: 04.09.2022 - 20:08

Formula 1'de Hollanda Grand Prix'sini şampiyona lideri Max Verstappen kazanırken, Ferrari takımının yapmış olduğu hata yarışa damga vurdu. Maranello merkezli ekip, pit stopta yalnızca üç tekerlek getirdi.

Formula 1 Haberleri | Hollanda GP'de Ferrari, Carlos Sainz'ı çıldırttı

AJANSSPOR - HABER

Hollanda Grand Prix'sinde pole pozisyondan başlayan şampiyona lideri Max Verstappen yarışı da rahat bir şekilde kazanarak zirvede yer aldı. Yarışın kırılma anlarında Ferrari ve Mercedes pit duvarlarının vermiş oldukları yanlış kararlar yarışı ilginç hale getirdi. 

Ferrari mekanikerleri, pit stopa 3 tekerlek getirdi

Heyecan dolu yarışta kırılma anlarından birisi Ferrari pilotu Carlos Sainz'ın pite geldiği andı. Ferrari pit için yalnızca üç tekerlek getirince İspanyol pilot çok zaman kaybetti. İtalyan takımın pit ekibi, Sainz'in lastiklerini 12.7 saniyede değiştirirdi.

Binotto: "Mekanikerlerin hazır olmak için yeterli vakti yoktu"

Yarış sonraı konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ferrari'nin takım patronu Mattia Binotto, Sainz'ın 13 saniye süren pit stopunda zamanlama hatası yaptıklarını söyledi. Binotto "Carlos'un pit stopu sırasında bir karışıklık oldu. Carlos'u pite almaya son virajda karar verdik ve içeri girdiğinde mekanikerlerin hazır olmak için yeterli vakti yoktu. Hamilton'a yanıt vermek istedik çünkü doğru olan buydu ama karar biraz geç verildi. Böyle şeyler olabilir. Sadece bunlardan ders çıkarmalıyız." dedi.

İlgini Çekebilir
Uçan Hollandalı ülkesinde birinciliğe uçtu!
Habere Git

Formula 1'de pit stop nedir?

Formula 1'de pit stop, yarış sırasında bir yarış aracının lastik değişimi, onarımlar, mekanik ayarlamalar ya da bunların birkaçının birden yapılması amacıyla girdiği pitte beklemesidir.

Hamilton'dan pit ekibine sitem: "Sakın benimle konuşmayın"

Öte yandan Hollada GP'de kırılma anlarından birisi de güvenlik aracı piste girdiğinde yaşandı. Hamilton'u lastiklerini değiştirmesi için pite çağırmayan Mercedes'in bu kararı büyük tepki çekti.

 

7 kez Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton, yarış sırasında liderlikten sıra kaybederek podyum dışı kalması sonrası takım telsizinden; "Benim yarışımı nasıl batırdığınıza inanamıyorum. Sakın benimle konuşmayın. B** gibi hissediyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler