Formula 1 Suudi Arabistan GP Yakınlarına Husi Milislerden Saldırı

25.03.2022 - 19:39 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 21:39

Formula 1 Suudi Arabistan GP'de, Cidde Pisti yakınlarındaki Aramco tesisine Husi milisler tarafından saldırı yapıldı. Suudi Arabistan GP yapılacak mı?

Formula 1 Suudi Arabistan GP Yakınlarına Husi Milislerden Saldırı

Bu sezona Bahreyn'de start veren Formula 1, yarışlara Suudi Arabistan'da devam ediyor. Cidde Pisti'nde yapılacak olan yarış öncesi Husi milisler, pistin yakınlarındaki Aramco petrol tesisine saldırı düzenledi. Tesiste yangın çıktı.

Saldırılar Pazar akşamı başladı

Husiler, ilk olarak Pazar akşamı, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Aramco'nun Cidde'de yer alan tesislerini hedef alan saldırılar düzenlemişlerdi.

Bu saldırıda insansız hava araçları ile balistik füzeler kullanıldığı rapor edilmişti ve Aramco tesisinde yangın çıkmıştı. Saldırı sonucu yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı.

F1, durumu takip etti, önlemleri artırdı

Pazar günü yaşananların ardından, F1 yöneticileri "durumu takip ettiklerini" söylemişlerdi. Ayrıca, Cidde'deki güvenlik önlemleri artırıldı.

Pist yakınlarında patlama

Bugün piste yakın bir konumda yer alan Aramco tesisinde bir patlama daha yaşandı. F1 araçları 1. antrenman seansı için piste çıktığında, gökyüzüne patlamadan dolayı yayılan kara duman görülebiliyordu. Henüz patlamayla alakalı resmi bir açıklama yapılmasa da yerel medya bu olayın da Husiler tarafından düzenlenen bir saldırı olabileceğini düşünüyor.

Formula 1 yarışı Suudi Arabistan'da yapılacak mı?

Formula 1'in Suudi Arabistan'da devam edip etmeyeceği ise merak konusu. F1 yöneticilerinden konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Formula 1'den resmi açıklama

Formula 1, konu ile ilgili resmi açıklama yaptı. F1 yönetimi, yarışın yapılmasına engel oluşturacak bir sorunun olmadığını belirtirtti. Suudi Arabistan Grand Prix'si planlandığı gibi devam edecek.

Formula 1 Suudi Arabistan GP ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Formula 1 Suudi Arabistan GP, Cidde pistinde 26 Mart Cumartesi günü saat 20.00'da sıralama turları ile başlayacak. Yarış ise 27 Mart Pazar günü, saat 20.00'da yapılacak. Formula 1 Suudi Arabistan GP, S Sport ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

Senin için hazırladığımız haberler