Senegal - Mısır maçında Salah ve arkadaşlarına lazerli saldırı

30.03.2022 - 14:01 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 14:14

Mısır'ın penaltılar sonucunda Senegal'e yenilerek Dünya Kupası'na gitme şansını kaybettiği maçta Salah ve takım arkadaşlarına yapılanlar dünya basınında manşet oldu. İşte detaylar...

Senegal - Mısır maçında Salah ve arkadaşlarına lazerli saldırı

Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nda Mısır, 1-0'ın rövanşında Senegal ile deplasmanda karşı karşıya gelirken, Abdoulaye Wade Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi 1-0 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi. Seri penaltı atışlarında rakibine 3-1'lik üstünlük sağlayan Senegal, Katar biletini alan takım oldu. Karşılaşmanın önü geçen olay ise Senegalli taraftarların Mısırlı futbolculara yaptığı saldırı oldu. 

G.Saraylı Mostafa Mohamed penaltı kaçırdı

Mısır'da Galatasaraylı Mostafa Mohamed, 70. dakikada oyuna dahil oldu. 24 yaşındaki futbolcu penaltı atışlarında bir penaltıdan yararlanamadı. Başakşehir forması giyen Trezeguet ilk 11'de başladığı maçta 70 dakika sahada kaldı.

Dünya bu görüntüleri konuşuyor

Milliyet'te yer alan habere göre; Senegalli taraftarlar penaltı atışları esnasında Mohamed Salah başta olmak üzere tüm Mısırlı futbolculara lazer tutarak dikkatlerini dağıtmaya çalıştı. Mohamed Salah'ın penaltıyı kaçırdığı esnada tirübünlerden sevinç çığlıkları yükseldi. Galatasaray'da forma giyen Mostafa Mohamed de Mısır adına penaltı kaçıranlar arasında yer aldı. Senegalli taraftarların penaltı atışlarında Mohamed Salah'a lazer tutmaları tüm dünyada manşetleri süsledi.

İlgini Çekebilir
Salah kaçırdı! Afrika da Dünya da Mane'nin
Habere Git

Salah penaltıyı lazer yüzünden mi kaçırdı?

Mısır'da Mohamed Salah, Mostafa Mohamed ve Ahmed Sayed penaltı atışlarından yararlanamadı. 3 futbolcunun penaltı atışlarını yüzlerine tutulan lazer nedeniyle gole çevirememiş olabileceği ifade edildi. Futbolcuların yüzlerine tutulan lazerle hem görme hem de konsantrasyon kaybı yaşamış olabileceği belirtildi.  

Senegal taraftarları Mısırlı futbolculara yaptıkları lazer saldırısı ile maçın kaderine sportmenlik dışı bir şekilde etki etmiş olabilir.

Mısır Futbol Federasyonu'ndan ırkçılık açıklaması

Senegal'in Dünya Kupası biletini aldığı maçın ardından Mısır Futbol Federasyonu ırkıçılığa maruz kaldıklarını açıkladı.Federasyondan yapılan açıklamada "Mısır milli takımı, genel olarak Mısırlı oyunculara ve özelde Mohamed Salah'a karşı tribünlerden yapılan müdahaleler sonucu ırkçılığa maruz kalmıştır." ifadelerine yer verildi.

İşte Mısır - Senegal maçında yaşananların dünyadaki yansımaları...

Tuttosport: Salah ve arkadaşları kör edildi

İtalyan Tuttosport sitesi Senegal-Mısır maçında taraftarların Mohamed Salah'a lazer tutmasını manşetine taşıdı. Haberde "Senegal taraftarları penaltı atışlarında Salah ve arkadaşlarını kör etti. İşte lazerden rahatsız olan Mısırlı futbolcular" diyerek penaltı atışlarında Mısırlı futbolculara lazer tutulan anları paylaştı.

Bild: "Salah'a inanılmaz lazer saldırısı"

Almanya'dan Bild, Senegal-Mısır maçında Salah'a yapılan lazer saldırılarını manşete taşıdı. Haberde "Dramatik maçta izleyenleri en çok rahatsız eden şey tutulan lazer ışıklarıydı. eredeyse tüm maç boyunca stadyumdaki taraftarlar Mısırlı oyuncuları lazerle kör etmeye çalıştı. Özellikle Mohamed Salah bu lazer saldırılarının hedefindeki isimdi." denildi.

Daily Mail: "Mohamed Salah, lazerle hedef alındı"

İngiltere'den Daily Mail, Mohamed Salah'ın penaltı vuruşları öncesinde Senegalli taraftarlar tarafından lazer saldırısına uğradığını ve penaltı atışından yararlanamadığını belirtti. Haberde "Senegal-Mısır maçı çirkin sahnelere dönüştü. Mohamed Salah ve arkadaşları penaltı atışlarından önce lazer ışıklarına maruz kaldı. Mısırlı futbolculara saha içinde lazer tutuldu ve saha çıkışında yabancı maddeler atıldı. Mısır Futbol Federasyonu şimdi takımın Senegalli taraftarların ırkçı tacizine maruz kaldığını iddia etti ve takım otobüslerinin stadyuma varışta saldırıya uğradığını ve bazı yabancı maddelerin oyuncularına isabet ettiğini belirtti." ifadelerine yer verildi.

The Sun: "Dünya Kupası eleme saçmalığında Salah'a şişeler yağdı"

İngiltere'den The Sun, Senegal-Mısır maçında Mohamed Salah'a tutulan lazer ışıklarının yanı sıra saha dışına çıkıldığı esnada Salah'a birçok yabancı madde atıldığını ifade etti. Haberin detayında "Salah penaltı atışlarında kör edildi ve şişe yağmuruna tutuldu. Senegal'in başkenti Dakar'daki Dünya Kupası play-off rövanş maçında tehlikeli lazer kalemleriyle Mısırlı oyuncular hedef alındı. Fifa'ya stadyumlarda lazer kalemleri yasaklaması için daha önce çağrılar yapılmıştı" denildi.

The Guairdian: "Mısır, Senegalli taraftarları ırkçılıkla suçladı"

The Guardian, Mısır Futbol Federasyonu'nun Senegalli taraftarları ırkçılıkla suçladığı açıklamalarına yer verdi. Haberde "Salah penaltıyı kaçırmadan önce yüzünde çılgınca lazerler parladı. Tribünlerden gelen tacizlerin yanı sıra, Mısır Futbol Federasyonu, takımının Dakar'daki maçtan önce otobüste taş ve şişelerle saldırıya uğradığını iddia ederek Instagram sayfalarına "kanıt" olarak bir dizi resim gönderdi. Sonuca itiraz edip etmeyecekleri belli değil, birçok kişi lazerlerin Salah'ı penaltı vuruşunda olumsuz etkilediğini ifade etti." sözlerine yer verildi.

L'Equipe: "FIFA'nın yaptırım uygulaması şaşırtıcı olmaz"

Fransa'dan L'Equipe, Senegal-Mısır maçında tutulan lazerlerin FIFA tarafından cezalandırılabileceğini aktardı. Haberde "Polis maç öncesinde yaptığı aramalarda binlerce lazere el koydu ama bu yeterli olmadı. FIFA'nın tüm bu olaylara yaptırım uygulamaması şaşırtıcı olur." ifadelerine yer verildi.

Senin için hazırladığımız haberler