Kazaya karışan Cem Bölükbaşı Bakü'de yarış dışı kaldı! Olay sözler...

12.06.2022 - 12:39 | Son Güncellenme: 12.06.2022 - 14:37

Formula 2'de mücadele eden milli sporcumuz Cem Bölükbaşı, Bakü'de düzenlenen Azerbaycan Grand Prix'sinin ana yarışında kaza yaparak yarış dışı kaldı. İşte detaylar...

Kazaya karışan Cem Bölükbaşı Bakü'de yarış dışı kaldı! Olay sözler...

Formula 2 Dünya Şampiyonası'nda Charouz takımı adına mücadele eden Türk pilot Cem Bölükbaşı, dün sprint yarışında yaptığı kazanın ardından da bugün de kazaya karıştı. Cem, sezonun 6. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'si ana yarışının 12. turunda karıştığı kaza nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Cem'in aracına arkadan çarptı

S Sport ekranlarından yayınlanan yarışa 20. sırada başlayan ve iyi bir start alarak 16. sıraya yükselen Cem Bölükbaşı 12. turda dışarından atak yapan Roy Nissany'nin arkadan teması sonrasında kaza yaptı. Genç pilot bu kaza sonrası yarışa veda etmet zorunda kaldı. 

İşte Cem Bölükbaşı'nın yarışa veda etmesine neden olan o kaza

İlgini Çekebilir
Formula 1 Türkiye'ye geri gelecek mi? Cem Bölükbaşı açıkladı
Habere Git

Kazaya neden olan Nissany'den Cem'e olay sözler

Cem'in yarış dışı kalmasına sebep olan atağın sahibi Roy Nissany, kaza sonrası takım telsizinden  '"Üzgünüm çocuklar, pistte bir aptal var." dediği yayına yansıdı.

Cem ise kaza sonrası takım telsizinden "Bana vuran o" dedi. 

 

Sprint yarışını da tamamlayamadı

Cem Bölükbaşı dün yapılan sprint yarışında da kazaya karışarak yarış dışı kalmıştı. Mücadeleye 21. sırada başlayan Cem, güvenlik aracının piste girmesiyle 12. sıraya kadar yükseldi. Fakat Bölükbaşı konumunu koruyamadı. Sprint yarışında 4 aracın karıştığı kazada Cem Bölükbaşı, İlk virajda Calan Williams ile çarpışarak yarış dışı kaldı.

Cem'in henüz puanı yok

Formula 2'de Prema sürücüsü Dennis Hauger'in kazandığı 6. yarış sonrası Felipe Drugovich 122 puanla liderlik koltuğunda otururken, sporcumuz Cem Bölükbaşı'nın henüz puanı bulunmuyor. 

Senin için hazırladığımız haberler