Avrupa Halter Şampiyonası'nda Cansu Bektaş Avrupa Şampiyonu Oldu

15.04.2023 - 18:41 | Son Güncellenme: 15.04.2023 - 18:54

Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda Cansu Bektaş, koparmada son hakkında yaptığı 72 kiloluk kaldırışıyla Avrupa Gençler Rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Avrupa Halter Şampiyonası'nda Cansu Bektaş Avrupa Şampiyonu Oldu

AJANSSPOR - HABER

Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda 45 kiloda yarışan milli sporcu Cansu Bektaş, koparmada son hakkında yaptığı 72 kiloluk kaldırışıyla Avrupa Gençler Rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Cansu Bektaş, madalyaları üçledi

Böylece kadınlar 45 kiloda yarışan milli sporcu Cansu Bektaş, organizasyonu 3 altın madalyayla tamamladı.

Bektaş, Erivan'da kazandı

Ermenistan’ın başkenti Erivan'da düzenlenen şampiyonada Bektaş, 45 kiloda podyuma çıktı. Koparmadaki son hakkında 72 kilo kaldıran Cansu Bektaş, altın madalyaya uzandı.

İlgini Çekebilir
Adem Asil'den bir Avrupa şampiyonluğu daha
Habere Git

Bakan Kasapoğlu, Cansu Bektaş‘ı kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli halterci Cansu Bektaş‘ı kutladı.

"Ermenistan’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda 45 kiloda mücadele eden milli sporcumuz Cansu Bektaş, koparmadaki 72 kiloluk kaldırışıyla gençler rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Genç sporcu kardeşimi başarısından dolayı tebrik ediyor, devam eden organizasyonda mücadele edecek sporculara başarılar diliyorum."

Aysu Bektaş, ablasının izinde

Aysu Bektaş'ın, Giresun Gençlik Spor Kulübü sporcusu 18 yaşındaki ablası Cansu Bektaş, 2019'da yıldızlar kategorisinde dünya ve Avrupa şampiyonluğu elde etti, 2021'de Gençler Dünya Şampiyonası'ndan üç altın madalya, 2022'deki Gençler Dünya Şampiyonası'nda ise altın madalya kazandı.

"Ben de dünya rekoru kırmak istiyorum"

Bektaş, geçtiğimiz günlerde ablasının kırdığı rekorları kırmayı hedeflediğini de belirterek, şunları kaydetmişti

"Benim yaşım ondan daha küçük olduğu için aynı kategoride yarışamıyoruz. O nedenle aramızda rekabet yok. Ablam gençler kategorisinde madalya aldı, ben de almak istiyorum, dünya rekoru kırdı, ben de dünya rekoru kırmak istiyorum. Zaten ablamla da aynı sıkletteyiz, o yüzden ilerleyen zamanlarda da inşallah rakip olacağız."

Senin için hazırladığımız haberler