Şampiyonlar Ligi grup aşamalarında 27 yıl sonra Süper Lig ekibi yok!

25.08.2022 - 00:24 | Son Güncellenme: 25.08.2022 - 11:20

Trabzonspor'un UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamaları öncesi Kopenhag'a elenmesinden sonra Süper Lig'den 27 yıl sonra bir takım gruplara gidemedi. İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi grup aşamalarında 27 yıl sonra Süper Lig ekibi yok!

AJANSSPOR HABER

Türkiye'nin, tam 27 yıl sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde temsilcisi olmayacak. Daha önce iki defa katılım yapamayan kulüpler arasında son kez ise Trabzonspor, ön eleme turunda Kopenhag'ı geçemeyerek Şampiyonlar Ligi şansını kaybetti.

Fenerbahçe, Kiev'i geçemedi

Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda Dinamo Kiev ile eşleşen Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda rakibine 2-1 mağlup oldu. Temsilcimiz Kadıköy'de konuk ettiği Kiev'i ikinci maçta yenemedi. 0-0 biten maç sonrasında Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Son elenen Trabzonspor

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Danimarka'nın ekibiyle eşleşen temsilcimiz Trabzonspor, deplasmanda oynadığı karşılaşmada 2-1 mağlup olarak tur umutlarını ikinci maça bıraktı. Kopenhag'ı kendi evinde konuk eden Bordo-Mavililer, Fenerbahçe gibi rakibine karşı gol bulamadı. 0-0 biten maç sonrası Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

27 yıl sonra Türk takımı katılamadı

Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin elenmesinden sonra son olarak 1992/93 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne takım gönderemeyen Türkiye, 27 yıl sonra tekrardan göndemedi. 1995-96 sezonunda Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Rosenborg'a ilk maçta 3-0 yenilen Beşiktaş; ikinci maçı 3-1 kazanmasına karşın Şampiyonlar Ligi bileti alamamıştı. 

Goller Stefan Kuntz'tan

Beşiktaş'ın sahasında 3-1 kazanmasına rağmen toplamda 4-3'lük skorla elendiği karşılaşmada siyah beyazlı ekibin gollerinden iki tanesini, bugün A Milli Takım teknik direktörü olan Stefan Kuntz kaydetmişti. 

 

İşte Stefan Kuntz'un Rosenborg maçında attığı goller...

Türk Takımlarının Şampiyonlar Ligi'ne Katılım Sayıları

Şampiyonlar Ligi'ne en fazla katılan takım Galatasaray oldu. 16 defa katılan Galatasaray'ı ikinci sırada ise 8 defa katılan Beşiktaş takip ediyor. İşte katılma sayıları:

 

Galatarasay 16
Beşiktaş 8
Fenerbahçe 6
Trabzonspor 1
Bursaspor 1
Başakşehir 1

En iyi ve en kötü performans Beşiktaş'ın

Türk takımları arasında Şampiyonlar Ligi'nin en iyi performansını Beşiktaş, 2017-18 sezonunda 14 puanla gruptan lider çıkarak sergiledi. En kötü performansı ise yine Siyah-Beyazlılar sergiledi. Kartal, Devler Ligi'nde bütün maçlarını kaybederek gruptan puansız ayrıldı. Şampiyonlar Ligi'nde 0 çeken bir diğer Türk takımı olan Fenerbahçe'yle kıyaslandığında Beşiktaş -16 averaj ile en kötü performansı gösterdi.

İki defa çeyrek final

Galatasaray, Rumen teknik adam Mircea Lucescu yönetiminde 2000-2001 sezonunda, Fenerbahçe de 2007-2008 sezonunda Brezilyalı teknik adam Arthur Antunes Coimbra ''Zico'' yönetiminde çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler