Victor Osimhen Napoli'den neden ayrıldı, Galatasaray'da yıllık ücreti ne kadar olacak?

03.09.2024 - 06:00 | Son Güncellenme: 03.09.2024 - 06:25

Galatasaray'ın kiralık olarak kadrosuna kattığı Nijeryalı dünya yıldızı Victor Osimhen'in Napoli'den neden ayrıldığı ve sarı kırmızılı takımda alacağı yıllık ücret merak konusu oldu! Bu sorunun cevapları haberimizde...

Victor Osimhen Napoli'den neden ayrıldı, Galatasaray'da yıllık ücreti ne kadar olacak?

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray yılın transferi bombasını patlarak Serie A ekibi Napoli'nin piyasa değeri 100 milyon Euro olan 25 yaşındaki Nijeryalı santrforu Victor Osimhen'i transfer etti. 

Napoli'den neden ayrıldı

Dünyanın en önemli golcüleri arasında gösterilen Victor Osimhen'in Napoli tarafından neden kadro dışı bırakıldığı ve neden takımdan ayrıldığı merak konusu oldu. 

Kulüp tiktok hesabından paylaşılan görüntü sonun başlangıcı oldu

Victor Osimhen'in 0-0 sona eren Bologna maçında kaçırdığı penaltının ardından Napoli Kulübü'nün TikTok hesabından yapılan paylaşımlar kriz yarattı.

Napoli'nin TikTok hesabından yaptığı ironik paylaşımlarla Nijeryalı golcünün kaçırdığı penaltıyla dalga geçildi. Videoda Osimhen, çok ince ve hızlandırılmış bir şekilde seslendirilerek ‘’Bana penaltı ver lütfen!’’ diye bağırmış gibi gösterildi. Gelen tepkiler üzerine Napoli paylaşımı apar topar silse de görüntüler sosyal medyada viral oldu ve Victor Osimhen gemileri yaktı.

İşte Napoli hesabının daha sonra sildiği Osimhen ile dalga geçilen paylaşımı:

 

Menajerinden dava tehdidi

Futbolcunun menajeri Roberto Calenda, "Napoli'nin TikTok platformundaki resmi profilinde yaşananlar kabul edilemez. Victor'la alay eden bir video önce kamuoyuna duyuruldu ve ardından geç de olsa silindi. Victor'u korumak için yasal işlem başlatma ve her türlü girişimde bulunma hakkımızı saklı tutuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Napoli paylaşımlarını sildi

Yaşananların ardından Nijeryalı futbolcu kişisel Instagram hesabından Napoli dönemine ait paylaşımların neredeyse tamamını kaldırdı. 

Hocasıyla tartışma yaşadı

Öte yandan Victor Osimhen, takımının Bologna ile golsüz berabere kaldığı karşılaşmada bitime dört dakika oyundan alınmasına tepki gösterdi. Üç puanı getirebilecek olan penaltı vuruşunu değerlendiremeyen Nijeryalı golcü, son dakikalarda kenara alınmasını yanlış karar olarak nitelendirdi. Nijeryalı futbolcu taç çizgisi yanında teknik direktör Rudi Garcia'ya ile tartışma yaşadı.

Transfer tekliflerinin kabul edilmemesi Osimhen'i kızdırdı

Öte yandan Napoli, PSG'nin Osimhen ve Kvaratskhelia için yaptığı 210 milyonluk teklifi reddetti. Daha sonra Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli ve İngiliz ekibi Chelsea devreye girdi. Osimhen Chelsea ile maaş konusunda anlaşamayınca bu transfer yattı. Ancak yıldız futbolcü Ah-Ahli'nin yıllık 40 milyon Euroluk teklifine sıcak baksa da 70 milyon Euro'da direten Napoli, Suudi ekibinin 65 milyon Euroluk teklifini geri çevirdi. 

Kadro dışı bırakıldı, forması Lukaku'ya verildi

Transferinin gerçekleşmemesinin ardından Victor Osimhen ve menajeri, Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis ve sportif direktör Giovanni Manna ile telefonda öfkeli bir görüşme gerçekleştirdi. Bunun ardından kulüple arası açılan Osimhen'e Napoli bazı yaptırımlarda bulundu.

Yaşanan olayların ardından Victor Osimhen, kadro dışı bırakıldı. Ayrıca Nijeryalı golcünün giydiği 9 numaralı forma, Romelu Lukaku'ya verildi.

Galatasaray'da maaşı ne kadar olacak?

İtalyan basını, Galatasaray'ın kiralık olarak kadrosuna kattığı Victor Osimhen'in sarı kırmızılı takımda yıllık ücreti duyurdu. Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre Galatasaray, Napoli'de yıllık 11 milyon Euro kazanan Osimhen'in maaşının tamamını ödeyecek. 

Senin için hazırladığımız haberler