Verstappen: "Hamilton'ı yakalamak çok zordu ancak başardım"

20.06.2021 - 20:24 | Son Güncellenme: 20.06.2021 - 20:31

Tam bir taktik savaşının yaşandığı Fransa Grand Prix'sinde kazanan Verstappen oldu. Hollandalı yıldız bu sonuçla Hamilton'nın önünde şampiyona liderliğini sürdürdü

Verstappen: "Hamilton'ı yakalamak çok zordu ancak başardım"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de 2021 sezonunun yedinci yarışı Fransa'da koşuldu. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Max Verstappen ilk virajda liderliği Lewis Hamilton'a kaptırmasına rağmen son turları büyük heyecana sahne olan yarışta zafere ulaşmayı başardı.

Hollandalı pilot yarış sonrası Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile çekişmeli geçen rekabeti hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Stratejimiz işe yaradı"

"Yarışın son turlarında oldukça keyif aldım. Başlarda rüzgar nedeniyle çok zordu. Bir turda normal bir dengemiz oluyordu, sonraki turda ise her tarafa kayıyordum. Yani aracı stabil tutabilmek çok zordu ve pit stopu yaptıktan sonra, sert lastiklerde bunu anlayabiliyorsunuz. Arkadan çok zorladılar. Sonrasında iki pit stop yapmaya karar verdik. Neyse ki yarışın sonunda bu stratejimiz işe yaradı. Bunun için çok çalıştık ancak karşılığını aldık."

"İyi bir savaş çıkarabildik"

Son turlarda Mercedes pilotu Hamilton'ı yakalamayı başaramıyacağını düşünüğü an olup olmadığı sorusu üzerine ise Verstappen "Onu yakalamak zordu çünkü aramızda kalan çok fazla sürücü vardı. Ancak en sonunda iyi bir savaş çıkarabildik." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler