Verstappen: "Hamilton'dan kesinlikle daha hızlıyım"

03.08.2021 - 21:11 | Son Güncellenme: 03.08.2021 - 21:25

Formula 1'de bu sezon Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile büyük mücadeleye giren Max Verstappen, rakibinden daha hızlı olduğunu düşünüyor.

Verstappen: "Hamilton'dan kesinlikle daha hızlıyım"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de bu sezon büyük bir rekabet içerisinde olan Lewis Hamilton ve Max Verstappen çekişmesi pist dışında da devam ediyor.

Birbirlerine karşı yaptıkları açıklamalarla gündemden düşmeyen ikilide Red Bull pilotu Max Verstappen, son olarak Macaristan GP sonrası açıklamalarda bulundu.

Bu hafta sonu koşulan Macaristan Grand Prix'sinde ilk turda yaşanan kaza sonrası aracında büyük hasar oluşan Verstappen, yarışı ancak 9. sırada bitirebilmiş ve ikinci olarak finiş gören Hamilton'a şampiyona liderliğini devretmişti.

"Mercedes çok hızlı ama asla pes etmeyeceğiz"

Hafta sonunun ardından De Telegraaf’a verdiği demeçte Hollandalı pilot Verstappen, “Bize çok fazla puana mâl olan birçok çılgınca an yaşadık. Tabii ki onlar Mercedes çok hızlı ama asla pes etmeyeceğiz. Kendimize odaklanmalı ve zorlamaya devam etmeliyiz. Sonrasında nereye geleceğimizi göreceğiz. Böyle anlar sadece hüsrana uğratıcıdır. Ancak yaz tatilinde sonra en iyi şekilde döneceğim. Elbette, umarım aracım rekabetçi olur ama göreceğiz." dedi.

Öte yandan Mercedes’in Silverstone’da W12’ye getirdiği güncellemeler, Red Bull’la aralarındaki hız farkını biraz kapatsa da Verstappen, Hamilton ile olan mücadelesinde kendine güvendiğini belirtti.

"Lewis’ten daha hızlı olduğuma kesinlikle eminim"

Hollandalı pilot, “Bunu şöyle görüyorum: Bir aracı herkesten daha hızlı sürebilirim. Lewis’ten daha hızlı olduğuma kesinlikle eminim. Bunu düşünmek benim işime yarıyor. Böyle düşünmeseydim, zaten evde kalmam daha iyi olurdu.” yorumlarını yaptı.

Ayrıca Red Bull pilotu, şu anda yarış hızı bakımından Mercedes’in öne geçtiğine inanıyor.

"Araç hızı kesinlikle eşitti"

“Bu yılın başında araçlar yarış hızı açısından kesinlikle eşitti. Şimdi, Mercedes tekrardan biraz önde ve en azından bu seviyeye geldiğimizden emin olmamız gerekiyor. O zaman, farkı ben yaratabilirim.”

Ayrıca Verstappen, takım arkadaşı açısından da Hamilton’ın daha iyi bir konumda olduğunu düşünüyor ve bu konuda şöyle konuşuyor:  

"Macaristan’da zorluklar yaşadık"

“Mercedes’te Lewis ve Valtteri, sıralama turlarından genelde birbirlerine çok yakın oluyorlar. Bu, aracın iyi çalıştığı anlamına geliyor. Bizde ise durum farklı. Araç iyi performans gösterdiğinde Checo, olması gereken noktada oluyor. Fakat Macaristan’da zorluklar yaşadık ve Checo, sıralama turlarını dördüncü sırada tamamladı ancak benden yaklaşık 0.6 saniye daha yavaştı. Burada, aradaki farkın ne kadar büyük olduğunu görebiliyorsunuz.”

Macaristan GP sonrası pilotlar ve takımlar klasmanı puan durumu

- Pilotlar klasmanı

  1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 192
  2. Max Verstappen (Hollanda): 187 
  3. Lando Norris (Büyük Britanya): 113
  4. Valtteri Bottas (Finlandiya): 108
  5. Sergio Perez (Meksika): 104
  6. Carlos Sainz (İspanya)83
  7. Charles Leclerc (Monako)80
  8. Pierre Gasly (Fransa) 50
  9. Daniel Ricciardo (Avustralya) 50
  10. Esteban Ocon (Fransa) 39
  11. Fernando Alonso ( İspanya) 38
  12. Sebastian Vettel (Almanya)30
  13. Yuki Tsunoda (Japonya) 19
  14. Lance Stroll (Kanada)18
  15. Nicolas Latifi (Kanadalı) 6
  16. George Russell ( Büyük Britanya) 4
  17. Kimi Raikonnen (Finlandiya) 2
  18. Antonio Giovinazzi (İtalya) 1
  19. Mick Schumacher (Almanya) 0
  20. Nikita Mazepin (Rusya) 0

- Takımlar klasmanı

  1. Mercedes: 303
  2. Red Bull: 291
  3. McLaren: 163
  4. Ferrari: 163
  5. Alpine: 77
  6. Alpah Tauri 68
  7. Aston Martin 48
  8. Williams 10
  9. Alfa Romeo 3
  10. Haas 0
Senin için hazırladığımız haberler