"Venus'le final yakışır"

20.07.2015 - 09:39 | Son Güncellenme: 20.07.2015 - 09:39

Tenisimizin 19 yaşındaki yıldızı İpek Soylu TEB İstanbul Cup hedefini belirledi.

Venus Williams ile karşılaşmanın kendisini için müthiş bir tecrübe olacağını anlatan İpek, “O seviyede isimlerle oynayınca kendini test etme şansı buluyorsun” dedi. Turnuvanın ilk turunda Hantuchova ile eşleşen Çağla Büyükakçay ise avantajının seyirci desteği olduğunu söyledi.

Venus Williams başta olmak üzere Jankovic, Schiavone  ve Hantuchova gibi önemli isimlerin korta çıkacağı TEB BNP Paribas İstanbul Cup öncesi bir araya geldiğimiz milli tenisçiler İpek Soylu ile Çağla Büyükayçay turnuvadaki hedeflerini Hürriyet’e anlattı.

Henüz bir hafta önce Bursa Cup finalinde Anastasija Sevastova’yı devirerek  50 bin dolar ödüllü bir kadınlar turnuvasında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olan, tenisimizin yükselen değeri İpek, “İstanbul Cup’taki kura çekimi öncesi kalbimden ilk tur sonrası Venus Williams ile karşılaşmak geçiyordu.. Benim çektiğim kura ile ilk tur rakibim elemelerden gelecek. Daha sonra Venus ya da o seviyedeki isimlerle eşleşerek kendimi test etme şansı bulmak istiyorum. Venus Williams ile karşılaşmak benim için farklı bir deneyim olur” dedi.

‘ÇAĞLA ABLA BANA YOL AÇTI’
Türkiye’de tenisin son yıllarda daha çok gündeme geldiğini söyleyen İpek, “Çağla Abla bana yol açtı arkasından geliyorum. Melis, Başak, Pemra hepimizin amacı bizden daha genç isimlere örnek olabilmek” diye konuştu.

İlk tur rakibi belirsiz olduğu için biraz stresli olduğuna değinen genç tenisçi, “Kura çekiminde kendimi de Çağla Abla’yı da ben çektim.. Benim rakibim elemeden gelecek ama Çağla Abla’nın işinin çok zor olduğunu düşünmüyorum.. Rakipler zaten zorlu kolay bir kura yok. Evimizde olmamızın verdiği avantajla iyi performans göstereceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. Bu sene ilk 200 hedefini gerçekleştirdiğini anlatan İpek, “Sene sonuna kadar 150’yi hedefliyorum. Oynadığım büyük turnuvalarda daha iyi puanlar almak istiyorum. İstikrarlı olarak sürekli ilk 200’de yer almak önemli” ifadesini kullandı.

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY: İSTANBUL ÖZEL HİSSETTİRİYOR
Çağla Büyükayçay, “Taraftar desteğiyle başarılı olmak istiyorum. İstanbul Cup’da oynamak bana özel hissettiriyor” dedi.

İstanbul Cup’ın ilk turunda dünya 5 numarasına kadar yükselen Hantuchova ile oynayacak olan Çağla Büyükakçay, “Turnuvaya çok iyi hazırlandım. Rakibim çok tecrübeli ama taraftar desteğiyle başarılı olmak istiyorum. Burada oynamak bana her zaman çok özel hissettiriyor” dedi.

5 senedir ilk 200 içinde bulunduğuna dikkat çeken Çağla, “Bu sene hedefim ilk 100’de olmak ve bu turnuvalar benim için büyük şans. İstanbul Cup fırsatını iyi kullanarak bu hedefe emin adımlarla devam etmek istiyorum” diye konuştu. 

Bu tarz büyük turnuvalar ve gelen önemli tenisçiler sayesinde Türkiye’de tenisin popüleritesinin arttığına dikkat çeken Çağla Büyükakçay, “Genç tenisçilerin başarılı olması için kendilerini işine adaması lazım.  Oyuncuların isteği canlı tutmaları çok önemli. Bu turnuvalarda dünyanın en iyi raketlerini izliyen gençler için güzel bir motivasyon kaynağı. Bizler de başarılarımızla onları bu spora çekmek istiyoruz” diye konuştu.

JANKOVIC İLE GÜZEL ÇİFTİZ!
Turnuvada çiftlerde korta Jankovic ile birlikte çıkacak olan Çağla, “Jankovic ile güzel ikili olduk. Onunla birlikte oynayacak olmaktan onur duyuyorum. Çok tecrübeli ama biz ikimizde çiftler oyuncusu değiliz. Vinci mesela çiftler konusunda çok iyi ama bu turunuvada tekleri tercih etti. Ben heyecanlıyım umarım en iyisi olur” diye konuştu.

Çiftlerde Scavoline ile birlikte oynayacak İpek ise, “O 35 yaşında çok tecrübeli bir isim. Onu kort dışında da çok seviyorum. Birkaç kez idman yaptık maçlarda çok keyif almak istiyorum” dedi.

Davis Cup’ta tribünlerdeki boşluklardan yakınan ikili, İstanbul Cup için taraftarlardan destek istediler.

Venüs ile köprüye çıkacaklar!
10 yıl sonra yeniden Boğaziçi Köprüsü’nde gösteri maçı yapacak olan Venüs Williamsbu kez İpek Soylu ve Çağla Büyükayçay ile karşılaşacak. Bugün saat 13.00’teki basın toplantısının ardından saat 15.00’te iki kıta arasında tenis oynayacak olan Venus’e 10 yıl önce İpek Şenoğlu eşlik etmişti.

Hürriyet

Senin için hazırladığımız haberler