Veliefendi Hipodromu'nda Yangın! Kundaklama Şüphesi, Seyis Gözaltında

05.08.2023 - 00:00 | Son Güncellenme: 05.08.2023 - 16:11

Veliefendi Hipodromu önünde at taşıyan 5 araçta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ekipler yangına müdahale ederken, kundaklama şüphesi üzerinde duruluyor.

Veliefendi Hipodromu'nda Yangın! Kundaklama Şüphesi, Seyis Gözaltında

AJANSSPOR - HABER

İstanbul'da Veliefendi Hipodromu önünde park halindeki araçlarda gece saatlerinde yangın çıktı. Bu yangından birkaç saat sonra bu defa da hipdrumun karşısındaki metruk bina yandı. Polis kundaklama şüphesi üzerinde duruyor ve güvenlik kamerasından yola çıkarak Seyis S.D.'yi gözaltına aldığı öğrenildi.

Alevler, 5 araca daha sıçradı

Bakırköy'de, Veliefendi Hipodromu'nun bulunduğu caddede park halindeki araçlarda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Alınan bilgiye göre, Ekrem Kurt Bulvarı'ndaki hipodromun önünde park halinde olan bir araçta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, 5 araca daha sıçradı.  Bu yangından birkaç saat sonra bu defa da hipodromun karşısındaki metruk bina yandı.

Büyük çapta hasar meydana geldi

İtfaiye görevlileri müdahale ederek kısa sürede yangını söndürdü.  Çobançeşme kapısı tarafında çıkan yangın,  tamamen kontrol altına alındı. Ardından soğutma çalışması başlatıldı.

Araçlarda büyük çapta hasar meydana geldi. 

İlgini Çekebilir
Rahvan at yarışları nefes kesti
Habere Git

TJK'dan açıklama geldi

Yangına ilişkin Türkiye Jokey Kulübü'nden de (TJK) bir açıklama geldi. TJK'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "4 Ağustos Cuma akşamı İstanbul Veliefendi Hipodromu ahırlar bölgesi önünde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı Yangın çıkmıştır. Park halindeki araçlara sıçrayan yangına İstanbul İtfaiyesine bağlı ekipler kısa süre içerisinde müdahale etmiş ve yangın büyümeden kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında herhangi bir can kaybı meydana gelmemiş olup, yaşanan bu elim olay sebebiyle, camiamıza ve yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz." ifadelerine yer verildi. 

Kundaklama şüphesi

Aynı bölgede peş peşe çıkan yangınların ardından Terörle Mücadele ekipleri kundaklama şüphesiyle incelemelerde bulundu.

Çevrede bulunan güvenlik kameralarını da inceleyen ekipler şüphelileri tespit etmek için çalışma başlattı.

Seyis, şüpheli olarak gözaltına alındı 

Yapılan çalışmalarda çevredeki güvenlik kameralarını izleyen polis, hem hipodrum çevresinde hem de sazlık alan bölgesinde üzerinde beyaz tişört ile mavi kot pantolon olan 35 yaşlarındaki kişinin gezdiğini belirledi. Ekipler eşkal bilgilerinden şüphelinin S.D. olduğunu belirledi.

 S.D.'nin eski seyis olduğu, 1 yıl önce işten çıkartıldığı öğrenildi. Şüpheli, olarak gözaltına alındı 

Senin için hazırladığımız haberler